עוגת השקדים של שרהל'ה ( קינוח מושלם לפסח )

עוגת שקדים כנראה שרובנו מכירים, אבל את שרהל'ה כולכם חייבים להכיר.
שרהל'ה היא הלב הענק במקום העבודה שלי, מי שדואגת לכולם מהרגע שהיא מגיעה למשרד, וגם אחרי שהיא יוצאת ממנו, כך זה בעצם כל הזמן.
שרהל'ה הכי רגישה בדברים הקטנים, שעושים תחושה טובה שיש פה מישהי שדואגת לכולנו:

היא זו שדואגת שהפגישה לא תתחיל מוקדם מיידי, ולא מאוחר מיידי
היא הראשונה שמתקשרת אחרי פרזנטציה חשובה לברר אם הכל היה בסדר
היא זו שמכירה את הצרכים האישיים של כולנו ותעשה הכל שכל אחד ואחת ירגישו בסדר, זו משימה כמעט בלתי אפשרית אצלנו אבל היא, תמיד איכשהו מצליחה.
ושרהל'ה היא גם זו שמביאה תמיד את העוגות הכי טעימות כשחוגגים יומולדת או מארגנים ארוחה חגיגת. היא בעצם אלופת המטבח אבל היא צנועה ולא מודה בזה.
וככה למעשה הכרתי את עוגת השקדים של שרה, קריספטית ומבריקה, מתוקה ומענגת. מהר מאוד אימצתי אותה ובכל פעם אני גורפת אלפי מחמאות.

לפני שנה החלטתי להכין אותה כקינוח לליל הסדר. שיניתי מרכיב אחד קטן ויצא לי הקינוח המושלם. היה לי ברור בשנייה הראשונה שקיבלנו משימה שבועית שקשורה לארוחת ליל הסדר, שאני אשתף אתכם בעוגת השקדים של שרה, כי היא הראשונה שמפרגנת לי בכל ניסיון שלי לבשל ולאפות, מגיבה, מחזקת ומפרגנת.
בסדר הזה אתם חייבם לנסות בעצמכם, וככה באיזשהו אופן גם אתם תכירו את שרהל'ה שלנו.

להלן המתכון כפי שהיא שלחה לי:

לבצק:
125 גר' חמאה מרוככת
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ביצים
3/4 כוס קמח תופח ( לפסח מחליפים בשקדים טחונים וזה יוצא מרציפני ומושלם )
לערבב את כל המצרכים בקערת המיקסר ( הבצק יוצא מעט רך וזה בסדר גמור ) לשטח על תבנית משומנת.

במקביל:
80 גר' חמאה ( אם רוצים פרווה אפשר להחליף במחמאה )
2 כפות חלב ( אפשר להחליף במים )
3 כפות דבש
1/2 כוס סוכר
200 גר' שקדים מולבנים פרוסים.

שקדים

לבשל הכל על אש קטנה כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב ולהוריד מהאש ) לחורר את הבצק במזלג ולשפוך את התערובת השקדים.
להכניס לתנור לעוד 10-15 דקות עד שמזהיב.

אפשר להגיש עם גלידת וניל. תענוג.

unnamed (5)

חג שמח!