עוגת השוקולד ליומולדת שלי – במיקרוגל…והטעם פשוט מעלף ושוקולדי במיוחד

בחורה עם מחשב נייד

 

עוגת השוקולד ליומולדת שלי

לעוגה

 

4 ביצים

 

250 גרם קמח

 

250 גרם סוכר

 

12 כפיות גדושות קקאו טוב

 

1 מיכל יוגורט 3 אחוז

 

במיכל היוגורט למלא שמן תירס או אחר

 

ועוד כוס מים או חלב

 

2 שקיות אבקת אפיה וחצי כפית שטוחה סודה לשתיה

 

לבחוש היטב במטרפה

 

להעביר לתבנית מעל נייר אפיה ולמיקרוגל –

 

13 דקות יספיקו

 

כשהעוגה חמה לשפוך עליה את הרוטב הקר שיספג.

 

כשכבר הצטנן מקשטים בקצפת .

 

לא לקרר במקרר ביום הראשון

 

 

 

לרוטב

 

100 גרם שוקולד מריר 50% …

 

250 מיל סירופ סוכר סמיך

 

100 מיל חלב

 

לחמם את השוקולד והחלב להמסה

 

להוסיף את סירופ הסוכר הסמיך ולצנן- לא במקרר

 

 

סירופ סוכר מכינים מכוס סוכר וכוס וחצי מים

 

מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש הכי קטנה

 

מבשלים עד שיש סירופ סמיך (כמו סירופ למלאבי)

 

מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ותמצית ורדים,או מה זאהר או וניל.

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.