עוגת דלעת הפוכה .כן כן תחתית העוגה היא הדלעת…

בחורה עם מחשב נייד

 

עוגת דלעת הפוכה

 

בביקור משפחתי וטיילת שערכנו בבולגריה הגענו לכפר הלנה .

יש שם מחלבה המייצרת גבינות עילוי

הגינות היו כבר בסוף האיסוף לפני הגשמים ומה שנותר היו דלעות , קצת ירק ופלפלים אחרונים

להפצרותיה של קירילקה נשארנו לישון שם ואילתרנו אוכל

למראה הדלעות עניי נצצו ומיד קטפנו אחת בינונית שהפכה קורבן לנסיון הטעים שלי

גייסתי את הסו0-שף הפרטי שלי  -אישי היקר ואת הפומפיה של קירילקה וזה מה שיצא.

תמונת העוגה אותנטית וצולמה בכפר הלנה שבבולגריה על מפת השולחן של קירילקה המדהימה .

כך מכינים את האוצר הזה –

2 קילו דלעת יפה מגוררת בפומפיה העבה או במעבד מזון גם בעבה…

מערבבים עם כוס וחצי סוכר וכפית קינמון טחון.משרים לכמה שעות .

יווצר סירופ שאותו מסננים ושומרים אותו  לסוף ההכנה


בתחתית תבנית עגולה 28 וגבוהה מעל נייר אפיה משומן היטב
 מניחים את הדלעת שסוננה (לא לסחוט)

מפזרים 50 גרם  חמאה בקוביות קטנות
.

מכינים עיסת עוגה בחושה

 מ500 גרם  קמח לבן ,

5 ביצים  שלמות

,100 גרם חמאה רכה,
,1 וחצי כוסות סוכר (ספל תה שקוף-כי זה מה שהיה שם )

 חצי ליטר יוגורט 4.5 אחוזי שומן

,4 שקיקי אבקת אפיה

,חצי כוס שמן  חמניות

אופן ההכנה –

טורפים  היטב יחד שלא יהיו גושים (מה שהיה לי שם זה מזלג…)

.מעבירים  את העיסה בזהירות מעל הדלעת בתבנית ואופים 

שיזהיב  משהו כמו 40 דקות לפי התנור שברשותכם  בודקים שהעוגה אפויה בקיסם .

בנתיים מודדים סירופ מהנותר שבצד-שתי כוסות ,מוסיפים לו  שקית סוכר
וניל או טיפות וניל
 אם חסר סירופ מכינים ממים וסוכר …

ולקראת סוף האפיה 5 דקות לפני שמכבים תנור  מוזגים הרוטב
על העוגה ומכבים  תנור  משהים ל10 דקות בתנור כבוי

.להוציא ולקרר את העוגה .

הופכים לתבנית הגשה עם שוליים כאשר הדלעת שנאפתה בתחתית תהיה כריבה והיא הציפוי שלה.אפשר לפזר בשלב זה אגוזים או שקדים .
אם רוצים עוגה לחה יותר מוסיפים סירופ
(לכן התבנית עם השוליים )

.להגיש רק אחרי שעתיים לפחות בטמפרטורת החדר

מגישים עם שמנת חמוצה או קצפת ליד

עוצמים עניים ומתעלפים מהטעם.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.