במסגרת העוגות הבחושות והמהירות שמלוות אותי בתקופה האחרונה, החלטתי לעשות עוגת גזר משולבת בקוביות בלונדי של "עלית".
העוגה מזכירה עוגות פירות אוסטריות, מרקם הבצק אוורירי ונימוח, והפרי הוא כמו שכבה עסיסית מקורמלת, ובתוכה שוקולד נמס וטעים.
אני אפיתי אותה עם הבן שלי, שנהנה לסחוט, לגרר, לערבב ולהכניס לתנור, בציפייה להנאה שאוטוטו תגיע.
מה אנחנו צריכות?
10 דקות עבודה, 50-70 דקות אפיה על 170 מעלות
קערה וסיר
בקערה סוחטות/ים מיץ מתפוז, מגרדות פנימה שני גזרים על מגררת עבה,
מוסיפות כף סוכר, 2 כפות קורנפלור, כפית תמצית וניל.
בסיר ממיסות 200 גרם חמאה / 200 גרם רסק תפוחים מחממות מעט בכדי שהסוכר יימס פנימה
מוסיפות – גרידת לימון / גרידת תפוז
כוס סוכר / אבקת סוכר / סוכר קוקוס
כפית קינמון
שוברות פנימה 2 ביצים – מערבבות עם מקצפה ידנית (לא חשמלית) / חצי כוס פישתן שהושרה במים חמים – לטבעוניות
מוסיפות 2 כוסות קמח כוסמין (או קמח אחר)
שקית אבקת אפיה.
משמנות תבנית 26 -שמות 2/3 מכמות הבצק הרך והדביק על התבנית, מפזרות את הגזר ומעליו חצי חבילה או חבילה של בלונדי – עם השקדים או הקוקוס, ומעל את שליש הבצק האחרון.
לתנור – בהצלחה (:
חומרים:
200 ג/ חמאה / 200 ג' רסק תפוחים
1 כוס סוכר
גרידת לימון / תפוז
כפית קינמון
2 כוסות קמח כוסמין (או כל קמח אחר אהוב)
תמצית וניל
2 ביצים
1 אבקת אפיה
חבילת שוקולד בלונדי
















