עוגת גבינה פירורים

בחורה עם מחשב נייד

חג שבועות מתקרב ואיתו המסורת להכין עוגת גבינה פרורים.

מצ"ב מתכון של רשת קפה ביגה, אשר בחרו להמתיק לכם את החג, בעוגת גבינה פירורים.

מרכיבים לעוגת פירורים

קילו גבינה 9%

800 מ"ל שמנת מתוקה 42%

300 גרם סוכר

30 גרם פודינג וניל

30 גרם מ"ל ברנדי

גרידת לימון שלם אחד

אופן הכנת הבלילה:

מקציפים שמנת עם סוכר ופודינג וניל.

אח"כ מוסיפים בהדרגה את הגבינה.

מערבבים עם הלקקן.

לאחר-מכן מוסיפים את גרידת לימון והברנדי

בוחשים במהירות איטית.

לשמור במקרר.

אופן הכנת הבצק:

450 גרם קמח.

250 גרם חמאה.

160 גרם סוכר.

4 חלמונים של ביצה (צהוב של הביצה)

20 גרם אבקת-אפיה (2 כפות שטוחות)

את הסוכר והחמאה מערבבים היטב יחדיו.

מוסיפים בהדרגה את החלמון.

ואח"כ קמח + אבקת אפיה עד לקבלת בצק אחיד.

על הבצק "לנוח" כשעה במקרר.

הוראות הכנה:

משטיחים 2/3 מהבצק בתבנית אפיה עגולה ואת ה-1/3 הנותר מרדדים בתבנית שטוחה.אופים ביחד כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ב-170 מעלות.

מצננים ויוצקים את הבלילה לתוך התבנית העגולה.

את יתרת הבצק מפוררים ביד או במעבד מזון מעל הבלילה.

מקפיאים למשך 3-4 שעות.

המחיר: 31 ₪ משקל כ- 200 גרם