מאז ומתמיד, כשאני מכינה עוגות גבינה אני מתייחסת למספר דברים חשובים.
המרקם – שיהיה קרמי ונעים לאכילה, היופי – שהעוגה תיראה כמי שנלקחה מוויטרינה בקונדיטוריית עילית, זמינות – כל המוצרים זמינים וקיימים ללא כל התארגנות מיוחדת ובנוסף, קלות ההכנה.
תוך התחשבות בכל הגורמים הללו, אני תמיד חוזרת לאותה עוגת גבינה. עוגת הגבינה שלי שתמיד, אבל תמיד! קוצרת מחמאות ומשאירה שובל של זכרונות.
אחד הגורמים שתורמים לעוגה את טיבה, הוא צורת האפייה שלה. העוגה נאפית באמבט מים (בן מארי) וכך הלחות, הרכות והמרקם הקרמי נשאר בה היא יוצאת עשירה, טעימה ומאוד יפה.
מה גם, העוגה איננה עתירת קלוריות אם נשתמש בגבינה של 5% שומן וזה לא יפגע בטעמה וברקמה.
לתחתית:
2.5 כוסות ביסקוויטים מפוררים
100 גרם חמאה
להמיס את החמאה במיקרו, לערבב עם הביסקוויטים ולהניח בתבנית אפיה עגולה בגודל 24-26. להדק היטב לתבנית.
לעוגה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
400 גרם שמנת חמוצה 15% (2 גביעים)
1 כוס סוכר (200 גרם)
5 כפות קמח (50 גרם)
2 ביצים
גרידת לימון (לא לוותר)
תמצית וניל או מקל וניל או ונילין
לערבב את הכל היטב ולצקת על תחתית הביסקוויטים.
להניח את התבנית העגולה בתבנית גדולה יותר ולצקת סביבה מים. האפייה תהיה בתוך אמבט המים – בן מארי. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות 40 דקות
לציפוי:
400 גרם שמנת חמוצה 15% טרה (2 גביעים)
3 כפות סוכר
לפני שהעוגה יוצאת מהתנור, להכין קערה עם 2 שמנת חמוצה ו-3 כפות סוכר (אם רוצים יותר מתוק אפשר) ולשפוך על העוגה בעודה חמה (איך שיצאה מהתנור).
לקרר. את העוגה אוכלים אחרי שעמדה מספר שעות אז היא מתייצבת.
אחרי שהעוגה קרה, לפרוס תותים, לסדר יפה על העוגה. להכין ג’לי בטעם תות (לפי הוראות ההכנה שעל האריזה) לקרר מעט – שלא יהיה רותח, לשפוך על התותים ולשים לקרור במקרר.
אם לא תספרו שאתם הכנתם יהיו בטוחים שהעוגה נקנתה בקונדיטוריה איכותית!














