עוגת גבינה וריבת דובדבנים

מתכון פשוט ומהיר לעוגה שיש לה אינסוף טעמים – הכל בהתאם לריבה שתוסיפו לה

פעם היתה רק ריבה. במלרע, בטח שבמלרע. אחר כך הגיעו גם קונפיטורות ומרמלדות ועוד כל מיני המצאות שמעידות על אחוז הפרי ועל היצירתיות של היצרן, אבל בבסיס כל הדברים נמצאת הריבה הישנה והטובה, ורצוי כזאת שמכינים בבית (האהובה עלי ביותר היא ריבת ענבים).

ואם כבר קונים ריבה, אז שלפחות תהיה כזאת שאתם בחיים לא הייתם מכינים בעצמכם. למשל ריבות היין של אושרה תשבי מיקב תשבי. יש לה ריבות שעשויות רק מיין – מרלו, שרדונה, קברנה וריזלינג – וריבות שמשלבות פירות ויין – דובדבן ושיראז, תאנה וקברנה, תות ושמפניה ועוד.

הנטייה הראשונית היא כמובן לאכול אותן בכפית, פשוט כי הן נורא טעימות, אבל אפשר לשלב בבישולים ואפיות. ומכיוון שקיבלתי את הריבות להתנסות, מייד חשבתי מה לעשות איתן. האפשרות הכי מתבקשת היא כמובן להכין עוגיות ריבה, אבל אם יש דבר שאני שונאת זה לרדד ואם יש דבר שאני שונאת (2) זה לעבוד קשה. האפשרות השנייה היתה להכין חיתוכיות חתיכיות, אבל אני רציתי להמציא משהו חדש. משהו שעוד לא עשיתי.

משום כך החלטתי לחבר בין המתכון לעוגת גבינה בחושה (עבודה קלה, זוכרים?) לריבה, באופן כזה שיתן כבוד לריבה. מוכנים? תרשמו תרשמו:

עוגת גבינה וריבה

עוגת גבינה וריבה

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק לא חד פעמיות):

200 גרם חמאה רכה

¾1 כוסות סוכר 

1 כפית תמצית וניל

2 גביעי גבינת נפוליאון 16%

4 ביצים

2 ורבע כוסות קמח תופח

צנצנת ריבה כלשהי

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות

מקציפים את החמאה והסוכר לקרם אוורירי

מוסיפים את הביצים אחת אחת, כל אחת רק אחרי שקודמתה נבלעה בתערובת

מוסיפים את הגבינה והווניל

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהתערובת נהיית אחידה ולא יותר

מכבים את המיקסר ואז מוסיפים את הריבה ומערבבים קלות עם מזלג. מאוד קלות, זה אמור להיות לא אחיד כדי שיהיה יפה מבחינת הצבעים ומעניין מבחינת הטעמים, עם איי ריבה בתוך העוגה

מכניסים לתנור לכ-40-45 דקות, עד שעובר את מבחן הקיסם

בתיאבון!