עוגת גבינה וחצילים

היא גבוהה וריחנית, עדינה וטעימה, יושבת על תחתית פריכה ומדיפה ניחוחות חג.
כן, היא מלוחה והיא טעימה.

בחורה עם מחשב נייד

את המתכון הזה ראיתי ב7 ימים במדור של אהרוני,שינוי בחומרי הגלם בתחתית ובשינוי כמות הגבינות, הביאה לתוצאה נהדרת- תיהנו.

חומרים לתחתית: תבנית בקוטר    24 קפיצית

1 כוס קמח תירס

1 כוס אבקת שקדים

10 עלי מרווה חתוכים

100 גר' חמאה רכה

מלח ולפלפל שחור גרוס גס

חומרים למלית:

500 גר' ריקוטה

1 מיכל יוגורט 5%

4 ביצים

4 כפות שמן זית

6 שיני שום-כתושים

מלח,פלפל שחור גרוס גס גר' צ'דר כתום מגורר

100 גר' בולגרית עדינה 5%

3 כפות קורנפלור

1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

על העוגה:

10 פרוסות חציל עגולות,בעובי 1/2 סמ'

צעט שמן זית

מלח גס+ פלפל שחור גרוס גס

הכנה:

1. מערבבים את החומרים של המלית לתערובת אחידה משטחים ומהדקים התערובת בתבנית משומנת.

2. בקערה לערבב את הגבינות ,ביצים,שמן זית ואחר מוסיפים את הקורנפלור. ולצקת לתבנית.

3. למרוח את פרוסות החציל בשמן זית,לסדר על תערובת הגבינות כמו רעפים, ולפזר מעל מלח ופלפל שחור גרוס גס.

ולתנור בחום 200 מע' ל -10 דק'.

ואחר להוריד ל-150 מע' ולאפות 50-60 דק'.

תיהנוחצילים וגבינות