סבתי האהובה ז'נה נולדה בו .
לא היה לה תאריך מדוייק. רק שנה .
וכך משנה לשנה יום ההולדת שלה הפך לחגיגת שבועות .
בחיוך היא התפנקה לי ,
נכון שתכיני לי עוגת גבינה ?
הייתי נושקת לשיערה הלבן הריחני ,
מחייכת ואומרת- בטח ואת הכי טעימה .
אל תשכחי היא אמרה …בלי סוכר ..
חכי ותראי לחשתי באוזנה והיא חייכה ועיניה היפות האירו את החדר .
בערב החג דפקתי על דלתה,שכן ערב החג נחגג אצלה
עוגת הגבינה היתה בידי .
היא פתחה את הדלת כאילו מופתעת ובספניולית אמרה
ללאה יה וינו – מיתרושו לטורטה מיה …
היינו – לאה הגיעה והביאה איתה את העוגה שלי …
העוגה היתה מכוסה והיא לא ראתה מה תחת הכיסוי ..
היא היתה נסערת ונרגשת.
הנחתי על השולחן דומעת ןנרגשת ממנה ועם הדמעות מחייכת בהנאה
איך כמו ילדה קטנה היא ביקשה שנפתח?
ברור אמרתי לה
פתחה ועניה הגדולות נפערו ליופיה …קישטתי לה בפירות צבעוניים
והיתה עוגה נפלאה…
כמה מאושרת היא היתה ואני יותר …
לשבועות הכנתי לה עוגה..והדלקתי לה נר של אהבה.
יומולדת שמח לך סבתא שלי .אהובה שלי .
והפעם עוגה אפויה .
צריך עבורה –
תבנית בינונית מלבנית עמוקה או עגולה 28 (כאן השתמשתי במלבנית)
750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
1 מיכל שמנת חמוצה
100 מיל שמן צמחי -תירס או חמניות
7 ביצים בינוניות
2 כוסות סוכר -כוס מידה הכי מדוייק
6 כפות גדושות קמח תופח
2 שקיקי סוכר וניל .
לציפוי –
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38%
400 מיל חלב
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
1אריזת אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב
תותים טרים חתוכים לחצי
אריזת ג'לי בטעם תות
אבקת סוכר לקישוט הקצוות .
תותים חתוכים לחצי 2 מיכלים.
קונפיטורת דובדבנים שלמים -משתמשים רק בשלמים .
ההכנה –
בקערה גדולה מקציפים ביצים שלמות עם הסוכר וסוכר הוניל לקצף נוקשה -כן גברת זליבנזקי…ביצים שלמות .
בקערה גדולה עוד יותר מקציפים את שאר חומרי העוגה ואם צריך נוזלים נוספים מוסיפים מעט חלב קר.
מאחדים תערובות בזהירות בתנועות קיפול ומעבירים לתבנית משומנת .
אופים בתנור חם בתחילה 180 מעלות וכשהעוגה תופחת ומתחילה להזהיב מנמיכים חום ל150 וממשיכים לאפות עד שהעוג אפויה ,זהובה ולא רוטטת.
מצננים ובמהלך הצינון היא תנחת וזה בסדר יווצר כמו מגש שקצוותיו גבוהים .
מצננים היטב ומצפים .
מקציפים את החומרים לקרם ומורחים על העוגה עד הקצוות כמו בתמונה.לא לצפות את הקצוות.
מסדרים את התותים מעל ובין לבין מוסיפים דובדבנים מהקונפיטורה -אני בישלת אריזת 400 גרם דובדבנים קפואים וכוס סוכר לקונפיטורה .
מכינים ג'לי ומצננים טיפה.
עם כף מנטפים מעל התותים.
מקררים היטב במקרר ללילה .
מקשטים קצוות באבקת סוכר .
מגישים קרררר.
מתענגים ומרגישים בכל ביס את אהבתי לסבתא שלי היפה.














