עוגת גבינה אלוהית על תחתית בראוני אגוזים

 

עוגת גבינה אלוהית 2

עוגת הגבינה

 

 

העוגה של העוגה של החיים  ,שאני חולמת עליה כבר זמן רב.

תכננתי להכין אותה וכל פעם משהו הפריע לי.

טעמה עמד על קצה בלוטות הטעם שלי .

עד ש…יום שבת כשאני זקוקה לזמן לחשוב ואני אופה החלטתי שזהו לה ואני מכינה .

הכנתי חומרים לידי ואפיתי אותה .

הכי הכי טעימה קרה כי אז היא סמיכה מאוד וחלקה .מזכירה את הקרים צ'יז האמריקנית.

אפשר גם לאכול חמימה אבל אז טעמה שונה לחלוטין .

יש לעוגה שלי פנים יפות בכל מצב צבירה אז כדאי שתכינו ותהנו ממנה גם.

לתחתית הבראוני-

350 גרם שוקולד מריר עם אגוזים  כזה של לפחות 60% מוצקי קקאו

כוס חלב 200 מיל

50 גרם חמאה

1 שקיק אינסטנט פודינג שוקולד

2 ביצים .

ההכנה-

ממסים את השוקולד עם החלב והחמאה על אש קטנה .

מקררים מעט מוסיפים ביצים וטורפים .

מוסיפים אינסטנט פודינג וטורפים יחד .

מעבירים לתבנית מצופה בנייר אפיה ואופים עד שהעיסה מתייצבת.

לשכבת הגבינה  צריך

750 גרם גבינה לבנה 5% של טרה בלבד

2 וחצי מיכלי שמנת של פעם 27% שומן

4 ביצים

4 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל

4 כפות קמח תופח

75 גרם אבקת סוכר

תמצית וניל ככפית

כמה טיפות תמצית אייריש קופי של מיימונס

טורפים היטב הכל יחד לא יהיו גושים

מעבירים את המסה מעל שכבת השוקולד האפויה ואופים עד התייצבות העוגה ופניה יהיו  זהובים.

האפיה תעשה ב-180 מעלות חום בערך כשעה לבדוק מפני שכל תנור שונה.

לציפוי.

בנתיים בכלי קטן טורפים 2 שמנת חמוצה

2 כפות סוכר

1 כפית קורנפלור עם רבע כוס שמנת מתוקה

תמצית וניל או אחרת שאוהבים כמה טיפות

כשהעוגה אפויה מעבירים מעל את השמנת  ומורחים לשכבה די אחידה,  אופים עוד כמה דקות של אפיהכ-5-6 דקות מכבים תנור .

פותחים את דלתו ומשאירים להתקרר .

מגישים עם תוספת מעל של רוטב פירות יער,תותים או שוקולד..

ומתענגים .

באחריות .

אני את שלי אוהבת קרה . עוצמת עניים והחטא נמס בפה.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.