עוגת בוקר: עוגת גבינה אפויה, עם פרי

מתחשק לכם עוגת גבינה אפויה, לחה ועסיסית?
רוצים שההכנה תהיה קצרה אבל יש לכם סבלנות להמתין לילה שלם?
המתכון בפנים.

העוגה הזאת נוצרה מאילתור. ככה הכי כיף.
קערה, מצרכים שנבנים תוך כדי ותקווה להצלחה.
הכנת העוגה עצמה מצריכה קערה ומטרפה.
רצוי להשאיר את העוגה במקרר ולאכול אותה בבוקר, כשהיא קרה.
ומכאן: עוגת בוקר.
יכולה לומר שגם אם לא תמתינו עד הבוקר אלא רק עד שלא תהיה חמה – זה עדיין יהיה בסדר.
מה עשיתי בזמן האפיה הארוך? לא הרבה.
הכנתי לי ארוחת צהריים לעבודה, שטפתי כלים, מרחתי לק והשכבתי 3 זאטוטים לישון.
נראה לי שמדובר בהספק יפה וניצול זמן ראוי (-:
גם זה קורה לפעמים.
אני כבר אשן ב… טוב נו.
על הדרך, קבלו תובנה שלמדתי ממש לאחרונה:
שיחת בוקר, אמיתית וכנה, הרי היא לנפש כמו המסאז' לגוף:
מרגיעה ומשחררת.
ובחזרה לענייננו.
רוצים גם? (עוגה. הילדים באחריותכם)
בבקשה:
המצרכים (ל-3 תבניות אינגליש קייק)
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
שקית אבקת אפיה
2 שקיות סוכר וניל
קופסא גדולה (500 גרם!) גבינה לבנה 5% מסוננת מעט מנוזלים
חצי כוס שמן
2 ביצים
6 חצאי אפרסקים בסירופ, חתוכים לקוביות
(ו-4 נוספים חתוכים לפרוסות – לקישוט)
חצי כוס סירופ של האפרסקים
כוס מים רותחים
גביע שמנת חמוצה מעורב עם כף סוכר (לא חובה)
את האפרסקים אפשר להחליף באננס משומר.
כמובן שאפשר להחליף בפרי טרי.
אפרסמון, תות וכדומה.
הפרי צריך להיות בשל ומתוק.
את חצי כוס הסירופ אפשר להחליף בחלב, מים, מיץ.
לא ניסיתי אבל אין סיבה שלא ילך.
ההכנה:

מחממים את התנור ל 180 מעלות.
מערבבים בקערה את הקמח, סוכר, אבקת אפיה וסוכר וניל.
מוסיפים את הגבינה, ביצים, שמן, אפרסקים (הקוביות בלבד) והסירופ שלהם.
מערבבים עד שהביצים נטמעות בתערובת.
מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים לבלילה אחידה.
בתחתית התבניות (המשומנות קלות), מניחים את פרוסות האפרסקים.
מעליהם שופכים את הבלילה בכמות שווה ל-3 התבניות (לא למלא עד למעלה).
מכניסים לתנור (במדף האמצעי).
אחרי כעשרים דקות, מפחיתים את חום התנור לבערך 160-170 לחצי שעה.
אחרי חצי שעה אפשר לפתוח את התנור ולנעוץ קיסם. אם העוגה עדיין נוזלית, להשאיר עוד כ-10 דקות.
אם היא יציבה אבל הקיסם עדיין רטוב, זה בסדר.
מורחים מעל שכבה דקה של הציפוי: שמנת חמוצה עם סוכר.
אפשר לוותר על הציפוי.
מחזירים לתנור לעוד כ 10 דקות.
אחרי 10 דקות בודקים שהעוגה מוכנה והקיסם יוצא רק מעט לח.
הוא לא צריך לצאת יבש לגמרי.
מעלים את התבנית שלב אחד למעלה בתנור, מגבירים ל 180 מעלות ל-5 דקות.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו, עם דלת סגורה.
כשהתקררה (יחסית), מוציאים מהתנור וכשקרה לגמרי, מכניסים למקרר.
לי לא היתה ברירה. בשם המקצוע והבלוג הייתי חייבת לטעום אותה לפני הכנסתה למקרר.
מישהו צריך לעשות את העבודה השחורה (-:
בועז גם הקריב את עצמו וטעם, בהתנדבות, בעקבות הריח.
על הדרך תהיתי אם יש אמת בהוראה של הסבתות והאמהות (וסבים ואבות), לא לאכול עוגות חמות כי זה עושה כאב בטן.
אולי זאת השיטה שלהם לדאוג שהעוגה תזכה להשאר מספיק זמן בשביל להתקרר.
אם הייתם טובים והמתנתם בסבלנות, תוכלו לפתוח את הבוקר
עם כוס קפה חם ועוגת גבינה קרה, עסיסית ומתוקה.
אפשר להגיש אותה עם הציפוי הלבן או להפוך אותה עם פרוסות האפרסקים כלפי מעלה.
בוקר טוב.
בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק