לבצק: מתאים ל- 2 עוגות
1 ק”ג קמח
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 חב’ שמרית (המוצר המשולב עם משפר אפייה)
1.5 כוסות מים
חצי קופסת שמנת מתוקה
1 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
למילוי שוקולד:
חבילת ממרח שוקולד (כדוגמת השחר)
1 כוס פירורי ביסקוויט
למילוי קינמון:
1/2 כוס סוכר חום
100 גרם חמאה מרוככת (לא מומסת)
1 כפית קינמון
1/2 כוס צימוקים
להכנה:
1. לשים את כל מצרכי הבצק במיקסר עם וו לישה. ללוש את הבצק 5 דקות ולהניח אותו מכוסה עד שיתפח (לגודל כפול) כשעתיים.
2. לחלק את הבצק לשניים.
לרדד את החלק הראשון על משטח מקומח, לעובי 4 מ"מ ולמרוח ממרח שוקולד. לפזר פירורי עוגיות ולגלגל לרולדה ארוכה ומהודקת. לחתוך פרוסות בעובי של 10 ס"מ בערך. להניח על נייר אפייה בתבנית עגולה, אחד ליש השני במרווחים (כמו בתמונה). למלא רק את העיגול החיצוני.
לרדד את הבצק השני, למרוח חמאה, ובצלוחית קטנה לערבב סוכר וקינמון ולפזר על החמאה. לאחר מכן לפזר את הצימוקים. לגלגל לרולדה ארוכה ולחתוך לפרוסות זהות בגודל לפרוסות השוקולד.
להניח בעיגול הפנימי.
למרוח את השושנים בביצה טרופה ולתת מנוחה (תפיחה) של שעה על השייש.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד שיזהיב.
בתאבון!














