שנים יש אצלנו בבית התמכרות לסוכריות ה- m&ms' בטעמים שונים. הפעם חשבתי לשלב אותן בעוגיות שוקולד צ'יפס, כדי לקבל את השנה החדשה במידת המתיקות הנדרשת.
"מרס ישראל", החברה שאחראית בין היתר לשיווק בישראל של m&ms', באונטי, סניקרס, אורביט, מסטיק five ועוד, החליטה לאחד את מערך המכירות, ההפצה והשיווק של תחום המסטיקים, הסוכריות והשוקולדים ולרגל הבשורה הזו, שלחו אליי הביתה קופסא מלאת כל טוב והכי חשוב, מלאת m&ms' מכל מיני סוגים. נדב לוינטון מנהל השיווק מרס ישראל אומר: "מרס שמה לעצמה כמטרה להרחיב את תמהיל המוצרים שאנו משווקים בישראל, כדי לאפשר לצרכן הישראלי ליהנות ממוצרינו האיכותיים, בדומה למיליוני צרכנים ברחבי העולם".

החלטתי לכבוד השנה החדשה, להתחדש גם במתכוני העוגיות ולפנק אותנו עם עוגיות שוקולד צ'יפס שונות מהרגיל וונפלאות, בעיקר למי שאוהב את הטעם של חמאת הבוטנים.
הכנתי בליל השנה החדשה, עוגיות עם שוקולד צ'יפס של ריסס פיסס שכל כולו בטעם דומיננטי של חמאת בוטנים ולחיזוק הטעם ושדרוג העוגייה, הוספתי לתערובת הבצק, המון סוכריות m&ms' בטעם חמאת בוטנים (זה עם העטיפה האדומה), שהוא אחד הפייבוריטים כאן בבית.

העוגיות יצאו רכות וטעימות ומעל הכל, שונות כל כך מהגרסה הקלאסית והמוכרת (מתוק-מלוח זה הוואו החדש). מומלץ בחום לשם גיוון ובכלל ** וכלל לא מומלץ כמובן לרגישים לבוטנים.
מעלה עבורכם/ן את המתכון הסופר פשוט ומהיר, 10 דקות בתנור והמתוקות (ומעט מלוחות) שלכם/ן כבר מוכנות.
המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
2 ורבע כוסות קמח לבן
חצי כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
כפית סודה לשתייה
1 חבילה שוקולד צ’יפס ריסס פיסס (חמאת בוטנים)
4 חבילות קטנות של סוכריות m&ms' בטעם חמאת בוטנים (אריזה אדומה)

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערת המיקסר (עם וו גיטרה) את החמאה, 2 סוגי הסוכר, מפעילים את המיקסר, לאחר מכן יש להוסיף את הביצים ואת תמצית הווניל ואז תוך כדי תנועה, להוסיף את כל החומרים היבשים עד ליצירת עיסה אחידה. רק אז, מוסיפים פנימה את השוקולד צ’יפס ומערבבים באופן ידני עם כף, לאחר מכן מוסיפים כ-4 חבילות קטנות של סוכריות m&ms' בטעם חמאת בוטנים ומערבבים שוב בעדינות.
מדליקים את התנור על 190 מעלות ויוצרים מעין גושים קטנים של עוגייה באמצעות שתי כפיות (לא לשטח). מניחים כל גוש במגש, עם מרווחים נאים בין עוגייה אחת לשנייה. מכניסים את המגש/ים לתנור לזמן של 10 דקות בדיוק!! (חשוב מאד להקפיד).
– יש להמתין לפחות כשעה לאחר הוצאת העוגיות מהתנור ולשמור בכלי אטום עד שבוע בלבד (לא במקרר).

אז שתהיה לנו 2018 מגוונת, שמחה ומתוקה (עם מליחות עדינה).
בתיאבון,
כרמל.












