עוגיות שקדים וקינמון

בחורה עם מחשב נייד

עוגיות שקדים וקינמון

חיסול  חמץ לפסח וריח קינמון ושקדים הביא אותי לאפות עוגיות בערב קר כאן

אז לבצק צריך – קילו קמח

400 גרם מחמאה או חמאה

כוס חד פעמית קטנה שקופה שמן חמניות

100 גרם אבקת סוכר (שקית  קטנה)

כפית תמצית וניל

מים כמה שתופס לבצק נעים לעבודה

לשים בצק ונותנים לו לנוח במקרר לילה

למחרת מוציאים שעתיים לפני ומניחים על השיש

חותכים ל-4 יחידות שוות

מרדדים אחת לעלה לא דק מדי  מפזרים עליו 100 גרם שקדים משובבים

מעל מפזרים 3-4 כפות סוכר חום דמררה

חצי כפית או יותר קינמון (אצלי אוהבים אותו יותר )

פורסים לפרוסות של סנטימטר ופוחסים כל פרוסה על החתך על נייר אפיה  כך ששקדים יצאו החוצה

אם רוצים מפזרים עוד שקדים למעלה

מרססים במעט שמן

אופים  בחום של 180 מעלות שיזהיב בערך 20 דקות כל אחד ותנורו הוא

מקררים היטב ואוטמים בקופסה

הם פריכים ומעלפים .

אם רוצים למלא עוד חלקים מהבצק ממלאים בשוקולד ,ריבה או פרג

ואם לא אז שומרים עטוף היטב במקפיא ושולפים בכל פעם שקית …

תהנו

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.