כשבאים/ות להתארח אצלנו ילדים או כשאנחנו פשוט רוצות להתפנק, עוגיות שוקולד צ'יפס מהירות הכנה זה ה-דבר.
בסופשבוע האחרון זוגתי הכינה עוגיות שוקולד צ'יפס לבקשת הקהל. מי הקהל? אני ואחייניתה המתוקה שבאה לבקר.
העוגיות האלה רכות, מהירות ומתחסלות ברגע וממש מזכירות לי טעמי ילדות. לאחר שכנועים, עמית שלי הסכימה לשתף את המתכון להנאתכם/ן.

המרכיבים:
200 גרם חמאה רכה
2 ורבע כוסות קמח לבן
חצי כוס סוכר חום
1 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
כפית סודה לשתייה
1 חבילה שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערת המיקסר (עם וו גיטרה) את החמאה, 2 סוגי הסוכר, מפעילים את המיקסר, לאחר מכן יש להוסיף את הביצים ואת תמצית הווניל ואז תוך כדי תנועה, להוסיף את כל החומרים היבשים עד ליצירת עיסה אחידה. רק אז, מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס ומערבבים באופן ידני עם כף.
מדליקים את התנור על 190 מעלות ויוצרים מעין גושים קטנים של עוגייה באמצעות שתי כפיות (לא לשטח). מניחים כל גוש במגש, עם מרווחים נאים בין עוגייה אחת לשנייה (כדי שלא ידבקו זו לזו). מכניסים את המגש/ים לתנור לזמן של 10 דקות בדיוק!! (חשוב מאד להקפיד).

– לאחר 10 דקות בלבד, נוצרות עוגיות שוקולד צ'יפס רכות וטעימות. אם מעדיפים/ות את הגרסה המעט פחות רכה, השאירו בתנור ל-2 דקות נוספות.
– יש להמתין לפחות כשעה לאחר הוצאת העוגיות מהתנור ולשמור בכלי אטום עד שבוע בלבד (לא במקרר).
– שוקולד צ'יפס שוקולד מריר זה כמובן הקלאסי בעוגיות האלה, ניתן לגוון את העוגיות ולשלב שוקולד צ'יפס חום ולבן / אגוזים/ שוקולד צ'יפס ריסס פיסס וכו'.
בתיאבון!
כרמל.











