עוגיות שומשום קלילות

שומשומיות – עוגיות קלילות ופריכות שמכינים תוך כמה דקות מ-4 מרכיבים. הן לא מכילות טיפת קמח וגם לא חמאה. הן פרווה ומתאימות גם לפסח ולמי שנמנע מאכילת גלוטן.

image

כמות – כ -50 עוגיות

מרכיבים:
1 ביצה XL בטמפרטורת החדר. תוציאו לפחות שעתיים מראש מהמקרר.
4 כפות סוכר
3 כפות שמן קנולה, תירס
250 גרם שומשום מלא (אבל גם שומשום רגיל יהיה בסדר)

image

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
טורפים במטרה ידנית את הביצה והסוכר. הפעם ספרתי בלב עד 200 ולדעתי זה מספיק.
מוסיפים את השמן והשומשום ומערבבים בכף.
מניחים ע״ג תבניות מרופדות בנייר אפייה כמות של כפית במרחקים של 2-3 ס״מ כי העוגיות מתפשטות.

image
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-17-18 דקות או עד שהעוגיות זהובות.
מוציאים ומצננים לפני שמפרידים מהנייר.

אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.

לבריאות!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.