עוגיות קמח מלא וקמח כוסמין

בחורה עם מחשב נייד

עוגיות פריכות

טלפון חביב שקבלתי מידידי אבירם העלה את העוגיות הללו

הוא רוצה להכין עוגת גבינה וזקוק לתחתית בריאה יותר…העוגיות הללו מנושנשות כמו גרעינים בגלל פריכותן הנעימה

אפשר לחתכן כמו פתי בר בריבועים ואפשר לשטוח את הבצק בתחתית תבנית עוגה ולאפות…

החומרים –

500 גר' קמח מלא

500 גר' קמח כוסמין

400 גרם חמאה או 400 מיל שמן תירס שבאפיה מניב תוצאות מעלפות

2 שקיקים אבקת אפיה +כפית אבקת סודה לשתיה

2 כוסות ( חד פעמיות לשתיה חמה הקטנות)סוכר קנים או דמררה

כפית קינמון

כפית חוויג' לעוגיות(אפשר בלי תיבול)

כפית תמצית וניל טובה

אפשר לשדרג בפיצוחים שאוהבים וקוביות תמרים .

מעט מים אם צריך ליצירת בצק נעים לעבודה.

לשים בצק ועוטפים אותו בניילון נצמד.

פוחסים למרובע שיהיה קל לרידוד ומקררים במקרר לפחות שעתיים כך הבצק מתמצק.

מרדדים לעלה לפי הצורך או המתכון

לעוגה דק יותר לעוגיות דקיק או אם מערבבים פיצוחים אז עבה יותר

קורצים עוגיות ואופים. (בין 10 ל15 דקות לפי התנור )

חום 180 מעלות

מוציאים ומפדרים באבקת סוכר

מקררים היטב ואורזים בקופסה אטומה .

מפ

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.