יושבים בסלון וצופים בטלביזיה כשבחוץ קור אימים וגשם שלא מפסיק?
בא לכם משקה חם? ברוררר
ומה עם משהו נעים לנגוס בו?
עוגיות קטנות מתקתקות מצופות שבבי בוטנים פריכים .זהו.לכו להכין .
יש להן טעם של עוד ומי שמת על במבה פשוט יזרח -רק זהירות מאלרגיים לבוטנים כי יש לי אחת כזו בבית .
להחומרים לבצק –
500 גרם קמח לבן או מלא
150 גרם חמאה/מחמאה לפרווה
5 כפות חמאת בוטנים (תומר מייבאים אחת מעולה ובהמשך תמונה שלה)
150גרם סוכר
1 שקיק אבקת אפיה
לציפוי-
50 גרם שבבי בוטנים (אפשר גם יותר למי שמכור)
1/4 כפית קינמון
סוכר חום בהיר .
במעבד מזון או ידנית יוצרים במהירות בצק מהחומרים האמורים .
מוציאים מהמעבד ויוצרים גלילים בעובי 3 ס"מ בידיים משומנות
עוטפים היטב כל גליל ומצננים במקרר לשעה למיצוק החמאה .
מוציאים מהמקרר וחותכים כל גליל לפרוסות של ס"מ וחצי .(1 וחצי)
בקערית מערבבים שבבי סוטנים סוכר וקינמון .
פוחסים כל עוגית בקערית והציפוי ידבק להן .
אופים 15 דקות בחום 180 מעלות (הכי טוב בטורבו)
אם צריך עוד בודקים ואופים כי כל תנור ופעולתו וחומו.
מקררים היטב ואורזים בקופסה אטומה .
בערב כשכולם יתאספו בבית שלפו את הקופסא וכולם יתעלפו…
וכך נראית חמאת הבוטנים הטעימה הזו . חפשו אותה על המדפים.
תהנו .













