לא מזמן ביקרתי בסופר העושק הקרוב לביתי , פתאום קלטתי מהדורה מוגבלת של שוקולית בטעם תות וישר הכנסתי שתי אריזות בבטחה שהתיתי תאהב את המשקה הזה – היא לא אהבה…. נו מה אני אעשה עם זה עכשיו???? סתם יפוג תוקפן ובסוף אזרוק??? לא! את לא זורקת , את מכינה עוגה עם הגרגרים המתוקים חמוצים האלה (נשבעת שלרגע נזכרתי בזיפ הטעים של שנות ה- 80 ) והכנסתי את עצמי למנהרת הזמן ואפיתי עוגה שכולה תותים בסגנון שנות ה – 80 העליזות
לעוגה:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס וחצי שוקולית בטעם תות
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
כוס קמח
1 גביע שמנת חמוצה (כי תותים תמיד הולכים עם שמנת )
לציפוי:
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
חצי כוס חלב
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
סלסלת תותי שדה שטופים וחצויים
חבילת ג'לי בטעם תות.
בקערה מערבבים היטב את הביצים, השמן, השמנת החמוצה והסוכר. מוסיפים את השוקולית , הקמח ואבקת האפיה ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 24 ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, נועצים קיסם ובודקים אם יצא יבש – מוציאים ומצננים.
מקציפים שמנת מתוקה עם חלב ואינסטנט פודינג ומצפים את העוגה, מסדרים יפה את חצאי התותים ומעליהם שופכים בעדינות את ג'לי התות (הכנה ע"פ הוראות יצרן ).
https://www.youtube.com/watch?v=eeZcI4u0ZQg












