"סמואל אדמס לונג שוט" פסטיבל מבשלות הבירה הביתיות

בחורה עם מחשב נייד

גילוי נאות אחד : היתי אורחת של הפסטיבל
גילוי נאות שתיים : אני חובבת בירה מושבעת, ולכן הזמנה כזאת אין מצב שאני מפספסת, לקחתי את בן זוגי, והלכנו, טעמנו אין ספור בירות…אישית אוהבת מאוד את "סמואל אדמס"…בלי קשר לפסטיבל, היו כמה בירות ביתיות שאהבתי…נישארת עם שלי.
גילוי נאות שלוש : מחקה כבר לשנה הבאה…



מעל 100 בירות ביתיות, מוסיקה והופעה חיה של מאור כהן ופיטר רוט
על רקע השקיעה
היה בערב ט"ו באב, 2.8 במרינה הרצליה
בירת הבוטיק 'סמואל אדמס' והחברה לפיתוח תיירות בהרצליה ארחו את פסטיבל מבשלות הבירה הביתיות במרינה בהרצליה. במסגרת הפסטיבל נערכה תחרות "סמואל אדמס לונג שוט" בה נבחרה הבירה הטובה ביותר Best in Show של מבשלת החזיר השוטה עם הבירה Imperial Red Ale שזיכתה את מבשליה בטיסה ואירוח על ידי בירת הבוטיק סמואל אדמס בפסטיבל הבירה הגדול ביותר בארצות הברית ה– Great American Beer Festival.
ה"לונג שוט" הינה תחרות הבירה הביתית החשובה בישראל, אשר נפתחה לקהל הרחב ליום אחד בערב ט"ו באב, במהלכם זכו המבקרים להכיר 38 מבשלי בירה ביתית שיציגו במקום ולטעום ממגוון של למעלה מ-100 סוגי בירות ביתיות.
38 מבשלי בירה ביתית מכל רחבי הארץ ניגשו לתחרות הבירה של מועדון הבירה הישראלית – "סמואל אדמס לונג שוט VIII". בתחרות, שנערכת בשיתוף ובסיוע מרכז הבירה "בירדי", נשפטו הבירות על ידי טובי מומחי הבירה בישראל, אנשי המבשלות המסחריות הקטנות, עיתונאים וחובבי בירה.
הזוכים במקום הראשון בכל קטגוריה יקבלו בקבוק סמואל אדמס אוטופיה, בירה נדירה בעלת אחוז אלכוהול גבוה במיוחד – מהגבוהים אי פעם.
אוטופיה היא בירה שיוצרה עד כה חמש פעמים בלבד (בתקופה של עשר שנים) באחוזי אלכוהול משתנים אשר כולם גבוהים מ– 20%. היא החזיקה שנים רבות בתואר הבירה החזקה ביותר בעולם ונחשבת לאחד המשקאות המיוחדים בתבל. זו בירה שממחישה כהלכה את היכולת של סמואל אדמס למתוח את הגבולות של המשקה לקצוות חדשים, יצירתיים מאתגרים.
להלן טבלת הזוכים בתחרות:

מיקום שם המבשלהשם הבירה קטגוריה
1מבשלת שלושת החתוליםLeft Hand IPAאייל בהיר
2החלוץדונה ברטהאייל בהיר
3קפלן, ארזי ובראבאייל בהיר
1Laughing BuddhaIndia Black Aleאייל כהה
2E. Z. BeerE. Z. RISאייל כהה
3מבשלת גראז' ישראלית – Jamoosגראז' סטאוטאייל כהה
1E. Z. BeerE. Z. Weissחיטה
2החלוץהתלם הארוךחיטה
3Edreai's BeerEdreai's Weissbierחיטה
1RonStarלאגר מעושןלאגר
2מבשלת שיבולתשיבולת לאגרלאגר
3מבשלת הדג הלבןMaibockלאגר
1 Best in showהחזיר השוטהImperial Red Aleחופשי
2גרינברגoak port cask agedחופשי
3שיבולת + PistaPorty Porterחופשי
1באדר אשרקהוות השחרישראלי
2E. Z. BeerE.Z Vanilla Orangeישראלי
3טאקוונביר TaekwonBeerDark Crow Coffee Stoutישראלי

לפרטים נוספים: מיכל כץ. גיל עד תקשורת 03.7650207 / 054.2323739
סמואל אדמס
מראשית ימיה, סימנה 'סמואל אדמס' את תחילתו של עידן בירות הבוטיק בארה"ב: בירות מורכבות, עשירות בארומה, בעלות טעמים מתמשכים וצבע עמוק. הצלחתה של 'סמואל אדמס' הפכה אותה למודל לחיקוי לעשרות מבשלות בוטיק ומיקרו מבשלות ברחבי ארה"ב.
'
סמואל אדמס' זכתה ביותר פרסי איכות מכל בירה אחרת בארצות הברית, ונחשבת לבירה הבוטיק הטובה בעולם. הבירה מיוצרת בבוסטון בשיטות מסורתיות, על פי מתכון בווארי מהמאה ה– 19 שעבר מדור לדור. לייצור הבירה משתמשים ביותר לתת ובפי חמישה יותר כשות מבירות אחרות, דבר המעניק לה טעם עמוק יותר, ארומות יוצאות דופן וסיומת ארוכה.
'
סמואל אדמס בוסטון לאגר' מכילה 4.8% אלכוהול, בירה בעלת פי 5 יותר כשות מבירות אחרות, המעניק לה עושר בטעמים וארומות ואפטר טייסט מתמשך. מלבד סמואל אדמס בוסטון לאגר, מייצרת סמואל אדמס מגוון רחב של בירות מיוחדות במגוון מתכונים המחולקים לשלוש סדרות עיקריות: בירות עונתיות – מהדורות מוגבלות לכל עונה לפי מתכוני בירה קלאסיים; ברומייסטר'ס קולקשן – בירות מיוחדות עם מתכונים ייחודיים של הברומייסטר של סמואל אדמס וסדרת האקסטרים, סדרה בה מיוצרות בירות שוברות שיאים שבראשן סמואל אדמס אוטופיה, בירה בעלת שיעור אלכוהול מהגבוהים ביותר שיוצרו אי פעם, עם 27% אלכוהול ב-2009.
מועדון הבירה הישראלי
מועדון הבירה הישראלי הוקם בשנת 2003 על ידי העיתונאי שגיא קופר, כדי לקדם את תרבות הבירה בישראל. המועדון מעודד את הקמתן של מבשלות ביתיות ומבשלות פרמיום (בוטיק), עורך פסטיבלים, ערבי טעימות, סדנאות, הרצאות ועוד.
מאז שנת 2004, מועדון הבירה מקיים תחרות בישול בירה ביתית שנתית. זו השנה השישית שבה חברה אליו 'סמואל אדמס', והתחרות נערכת תחת השם "תחרות סמואל אדמס לונג שוט, תחרות הבירה השנתית של מועדון הבירה הישראלי". כתובת האתר: tibc.org.il
"בירדי", מרכז הבירה המוביל בישראל, פועל משנת 2005 לקידום תרבות הבירה בישראל. הבעלים, מומחה הבירה, גדי דבירי, מציע שלל מוצרים ושירותים לעוסקים בתחום הבירה, ולאלו שרק מתחילים להתעניין. פעילות המרכז חולשת על מספר תחומים וביניהם ייבוא ושיווק של ציוד וחומרי גלם לבישול בירה, קורסים והדרכות אודות בישול בירה, הרצאות אודות תרבות הבירה וייעוץ מקצועי למבשלות, מסעדות ובארים.

marina
בלוגרית דיסלקטית עם הפראות קשב וריכוז שכותבת עם שגיאות כתיב לא יודעת מתי כותבים עם "י" ומתי בלי....אבל תמיד יודעת מה להגיד :-))))