שעועית? בקיץ?
על אף שאנו רגילים לצרוך אותה בהקשרים חורפיים (חמין, מרק חורפי מהביל או צ'ילי לוהט תרתי משמע), יתרונותיה התזונתיים והבריאותיים של השעועית לבנה הביאו אותי לחפש עבורה גם מתכונים קיציים וקלילים יותר המתאימים לעונה החמה.

וכל כך למה?
בגלל תכולת החלבון הגבוהה (שהוא חלבון צמחי ובריא יותר), בגלל כמויות הסידן (כמעט כמו בחלב, הייתן מאמינות?), בגלל האשלגן המגנזיום, נחושת, אבץ ומנגן – כולם נמצאים בכמויות מרשימות במשפחת הקטניות ובמיוחד בשעועית הלבנה.
וזה עדיין לא הכל!
הקטניות מכילות כמות טובה של סיבים מסיסים וכך תורמות להורדת רמות הכולסטרול ואיזון רמות הסוכר בדם.
הקטניות בעלות אינדקס גליקמי נמוך ומקנות תחושת שובע לאורך זמן.
הקטניות דלות שומן ולכן מתאימות לשומרים על משקלם ולבעלי כולסטרול גבוה או הלוקים במחלות לב.
הקטניות מהוות מקור מצוין לברזל (עבור צמחונים זוהי האופציה הטבעית היחידה) ומכילות כמות גבוהה של ויטמינים B1 ו-B2. ויטמינים אלו משתתפים בחילוף החומרים של הפחמימות לאנרגיה, עוזרים בשיקום הגוף ממחלה, חיוניים לבריאות העור, הלב ושיפור מצב הרוח.
ולבסוף, הקטניות עשירות באשלגן ודלות בנתרן, ולכן מומלצות מאוד לבעלי לחץ דם גבוה.
תוסיפו לכך את חיי המדף הארוכים של הקטניות והעובדה שהן אינן עוברות שום תהליך מלאכותי של עיבוד או שימוש – ויש לכם מוצר מנצח.
אז נכון, צריך להשרות (תיכף נדבר על זה) ולפעמים יש תופעות לוואי (גם עליהן ניתן להתגבר, מיד אסביר), ובכל זאת – לא הייתי מוותרת. בטח לא על הסלט הנפלא הזה.

המתכון המלא וכל ההסברים והטיפים להפחתת תופעות הלוואי נמצאים ממש כאן
והנה עוד כמה מתכוני קטניות שאני אוהבת במיוחד:
סלט אפונים ובורגול בלימון ונענע
בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים












