בתחרות מתכונים למנת קיץ חדשה של מסעדת ננוצ'קה שנערכה בפייסבוק – זכתה ציפי שגרין עם מנה טבעונית מרעננת של סלט חי מקישואים או זוקיני – בסגנון קרפצ'יו. המנה הטבעונית המוצלחת נכנסה לתפריט הקיץ של המסעדה.
החומרים:
4-5 קישואים או זוקיני יפים ומאורכים
גרידת לימון
עלי נענע
עלי בזיליקום
קורט מלח
שתי כפות מיץ לימון
כף שמן זית
פרמזן טבעוני
צנוברים קלויים
אופן ההכנה:
1. לחתוך את הקישואים או הזוקיני (לפי בחירה) דק ובצורה אלכסונית בעזרת סכין או במדולינה ולהניח בצלחת בצורת קלפים. אפשר גם לחתוך את הקישואים בסגנון סרט דק בעזרת קולפן ירקות ולסדר בצלחת בצורה לא אחידה.
2. לפזר מעל הקישואים קצת גרידת לימון, קצת עלי נענע ועלי בזיליקום חתוכים דק.
3. לתבל עם מלח, מיץ לימון ושמן זית.
4. לאחר התיבול יש לפזר מעל המנה פרמזן טבעוני, חתוך עם קולפן ירקות או מגורר גס, וצנוברים קלויים.
רצוי להגיש עם לחם חמים ופריך.
בתיאבון!












