ארוחת ערב?
צהרים קלה?
תוספת לארוחת צהרים?
הפתרון: קינואה
למה?
כי קינואה נחשבת ״מזון על״ (super food). היא מלאה בערכים תזונתיים, כך שממש חובה להכניס אותה לתפריט הקבוע.
שמתם לב שאני מאד מתלהבת? זה לא פלא, כי אני מאד אוהבת את טעמה של הקינואה! קרה, חמה, בממולאים, בסלטים וסתם כך עם כף.
הפעם החלטתי להכין סלט קינואה (דגן עתיר חלבון) עם עדשים (קטניות), פרי, עלים ירוקים ומיץ לימון לתוספת ויטמין סי.
השילוב הניב סלט מקסים ומרהיב ביופיו (אוכלים גם עם העיניים, נכון?) וטעייייים כל כך.
שלא נדבר על כך שהסלט הזה יכול לשמש ארוחה מלאה.
המרכיבים:
לקינואה:
- כוס קינואה
- כף שמן
- 2 כוסות מים
- חצי כפית מלח
לעדשים:
- חופן עדשים שחורות
- מלח לסוף הבישול
לסלט:
- חצי צרור פטרוזיליה (אני משלבת עם כוסברה)
- 1 אפרסמון (או פרי עונתי אחר – נקטרינה, אפרסק, תות)
- חצי כוס עלי בייבי קצוצים
- חצי כוס עלי נענע
לרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 לימונים סחוטים
- 1 כפית סילאן
- מלח ופלפל
להגשה:
- 3-5 בצל ירוק קצוץ
- פרוסות דקות של אפרסמון – (או פרי עונתי אחר כגון אפרסק, שזיף, תפוח, אגס)
- עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
1. הכנת הקינואה: מטגנים תוך ערבוב את הקינואה עם השמן במשך 2-3 דקות. מוסיפים את המים והמלח ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ-20 דקות עד לריכוך הקינואה. מצננים ומעבירים לקערה.
2. הכנת העדשים: מבשלים את העדשים במשך 15-20 דקות, מוסיפים מלח ומערבבים. אחרי 2-3 דקות מסננים. מניחים להצטנן ומעבירים לקערה. (אני מכינה כמות גדולה ומקפיאה).
3. חותכים את האפרסמון לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
4. קוצצים את הפטרוזיליה (הכוסברה) והנענע ומוסיפים לקערה.
5. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוסיפים לקערה. מערבבים בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה.
6. מעטרים בבצל ירוק, פרוסות אפרסמון וחצאי עגבניות שרי.
אהבתם את הפוסט הזה? אם אתם לא רוצים לפספס פוסטים נוספים של ״חיים וטעים״, פשוט לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ למעלה משמאל, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם כאן משהו חדש.
לבריאות!
חיים וטעים!













