סלט פיאז- סלט שעועית לבנה בולגרי

בחורה עם מחשב נייד

 

שעועית

ביום העצמאות חייבים כמו זהות ישראלית כמו זהות יהודית מנגל

מאחר וזה בדרך כלל באמצע השבוע תראה את כל חלקי העם פזורים אפילו באיי תנועה וממנגלים

סלטים? קונים ועם כף מעיפים שליכטה לפיתה והיידה בשר ויש…

לא אצלינו מה לעשות אנחנו אנשים דעתנים..בעניין אוכל הכי שבעולם

ולבולגרים יש את הקבבצ'תה – מתובל כדבעי ושדורש ליווי לצידו של סלטים

בולגרים לא אוכלים בפיתה

בולגרים מעודנים ואוכלים בצלחת עם מזלג וגם לא מתלכלכים…

אמה מה בולגרים בארץ כבר הפכו ישראלים וכמה כתמים שאני מסירה מבגדים רק אני ומכונת הכביסה שללי יודעים

אבל דבר אחד לא משתנה – הסלטים המלווים את המנגל …

אחד מהם הוא סלט עתיק יומין של שעועית לבנה –כן כן ואין בית בולגרי שלא מכיר את הפיאז

אז לעצמאות הזה תכינו ולא תתאכזבו ועם הקבב שלכם תתענגו עליו

צריך בשבילו חצי קילו שעועית לבנה קטנטנה או רגילה מושרית ללילה במים עם כפית סודה לשתיה .

למחרת מבשלים  במי מלח עד לריכוך אבל שלא תתפורר ושתהיה נגיסה

מניחים בקערה

חותכים פנימה 3 בצלים ירוקים

חופן פטרוזיליה

מתבלים בכפית פלפל שחור או לבן

כפית גדושה סוכר

רבע כוס  חד פעמית חומץ הדרים פשוט

מלח לפי הטעם אני מניחה ככפית

אפשר להוסיף עוד בצל לבן או סגול אם אוהבים .

זילוף שמן צמחי רגיל (לא שמן זית כי הוא משנה טעם)

מערבבים בעדינות ומשהים לפחות שעתיים לספיגת טעמים

אוכלים פושר או קר ומתענגים על  הטעם

הוא מתלווה היטב לכל הבשרים על המנגל.

בולגרים אוהבים גם כוסית רקייה ליד

והחיים הטובים…

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.