איך הייתם רוצים שיזכרו אתכם?
גזירת סרט על שמכם במחלף גדול במרכז הארץ? שלט נחושת במחלקת עיניים בבי"ח ברזילי? אולם קונצרטים? איצטדיון כדורגל? בניין בפקולטה לאדריכלות באוניברסיטת ת"א? טוב, הבנתם את העניין.
אני הייתי רוצה שינציחו אותי עם סלט על שמי. הייתי גם "מתפשרת" על מנת עוף, קציצות או אורז חגיגי.
אין יותר מדהים בעיניי שנכדיי יגידו – אני מכין את הסלט של סבתא למד וגם אם ייקרא לזה סלט לימור זה יותר מבסדר מבחינתי.
כזה הוא סלט סבתא חנה.
לא, זה איננה הסבתא שלי. זו סבתא של חברי המהמם ארז.
כאשר התארחנו אצלם פעם הוגש לשולחן סלט פשוט, גאוני וטעים.
העניין הוא לא מורכבות המנה או טעם שונה מהרגיל. הייחודיות שלו, שסבתא חנה נפטרה לפני 38 שנה ועדיין הנכד שלה מכין את הסלט שלה.
סבתא חנה נולדה בפולין ועלתה לארץ לפני שחוותה על זוועות השואה, שלצערי לא פסחו על במשפחה המורחבת ורבים מהם נספו בשואה. בארץ היא הכירה את זאב ברוכי וכאן הם הקימו משפחה נפלאה לתפארת מדינת ישראל.
אני לצערי לא הכרתי את שתי הסבתות שלי, אז אני "משאילה" סבתות מחברים.
מוקדש באהבה לארז ברוכי ולסבתא חנה, שבזכות הסלט הטעים שלה זכיתי גם להכיר אותה.
ביום שני הקרוב יעלו לקברה בני המשפחה לציין את מועד פטירתה לפני 38 שנים בדיוק וזה יוצא השנה בדיוק ביום השואה.
יהי זכרה ברוך!
הסלט של סבתא חנה:

סלט עם שלושה מרכיבים בלבד והסוד הוא – הרבה בצל מטוגן.
מרכיבים:
3 מלפפונים
10 צנוניות
2 בצלים
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת עד שהוא חם
קוצצים את הבצלים ומטגנים עד השחמה
בזמן שהבצל קצת מתקרר קוצצים את המלפפונים ואת הצנונית לחתיכות קטנות
מתבלים (בערך) ברבע כפית מלח ושמינית כפית פלפל
שמים את הבצל המטוגן על הירקות ומערבבים הכל ופשוט אוכלים ומתענגים.
מוקדש לסבתא חנה ברוכי.
שלכם,
בישלומד – בישול ביתי מהלב













