סלט חצילים עם טאצ' אסיאתי

בחורה עם מחשב נייד

 

סלט חצילים אסיאתי

יום שישי האורחים עמדו להכנס ובזוית העין קולטת את פרוסות החצילים היפים שלי שקלפתי וחיכו לטיגון

אממה מה ,החום וטיגון לא באים יחד

קלטתי גם את פרוסות הבצל הסגול ששריתי בחומץ כדי שימתיקו ובינגו.

מכינים מהם יחד סלט

האיש שלי קורא לי כוכביות וזה למה?

כי תוך שניות כוכביות בעניים ואני כבר בדמיונות מפליגה להרכבת טעם חדש

והפעם הוא מוצלח במיוחד

אתם מוזמנים גם כן לטעום

חציל גדול בלאדי אם יש קלוף ופרוס עבה –לפחות סנטימטר

פלפל אחד צהוב ובשרני חתוך לקוביות

חצי בצל סגול גדול פרוס דק ושרו ברבע כוס חומץ

חופן גדול כוסברה קצוצה גס

חופן פטרוזיליה קצוצה גס

טריאקי

צ'ילי מתוק

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

כפית סוכר חום

מעט שמן צמחי – חמניות או תירס

ההכנה

מרתיחים את פרוסות החציל מכוסים לגמרי במים בסיר קטן שיכיל אותם 5דקות בלבד

את המים מתבלים ברבע כוס טריאקי של אוסם בלבד מפני שהרכיבים שלו הם הטובים ביותר וגם הטעם כך

מוסיפים את קוביות הפלפל פנימה

מכבים את האש ומשהים עד שיתקרר

החציל נותר בשלמותו ולא מתפרק אבל רך וגם קוביות הפלפל נותרות נגיסות

מסננים את הירקות ואת החצים חותכים לקוביות ביס

מניחים בקערה מתאמה עם מכסה ומוסיפים את  הירק ואת הבצל יחד עם החומץ

מתבלים במלח ,סוכר חום ,2-3 כפות צ'ילי מתוק ומי שאוהב חריף מוזמן להוסיף

מוסיפים 2-3 כפות טריאקי נוספות ופלפל שחור גרוס טרי ממטחנה

בוחשים בעדינות ומוסיפים את השמן .

מכסים ומשהים לספיגת טעמים

אוכלים פושר או קר

השהיה במקרר משביחה את טעם הסלט .

בתיאבון

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.