לא כולם יודעים שזוקיני לא חייבים לבשל. זוקיני טעים כמות שהוא, במיוחד שהוא חתוך דק מאוד. הוא עדין, טעים ובעיקר יפה על הצלחת. כשהייתי אצל הירקן, לא יכולתי להתעלם מהסלסלה עם שפע הזוקיני שהיה בה. הוא היה טרי, קשה ומבריק. כשהגעתי הביתה, הכנסתי את כל הירקות למקרר, אבל אותו השארתי בחוץ. לקחתי את המנדולינה שלי, יש לה יכולות ששמורות רק לה והחלטתי שאיתה אכין את סלט הזוקיני.
כילדה, המנדולינה היתה זכורה לי כמאיימת. כיום, אני מבינה את היתרונות והיכולות שיש בה. היא גם פורסת בעוביים שונים, גם חותכת לג'וליאנים (מקלות) והיא מייעלת את הכנת האוכל. מעבר להתיעילות, נכנס גם עניין היופי. אני אוהבת אוכל יפה. אני חושבת שאוכל יפה מזמין, מגרה, מעורר את מיצי הקיבה. אז….. רצה למטבח להכין סלט זוקיני. את הסלט חשוב להכין לפני ההגשה. הוא טעים מאוד כשהוא טרי והירקות רעננים וטריים. מרקמם קריספי ונפלא.
2 זוקיני פרוסים במנדולינה ומושרים חצי שעה במים קרים (רצוי מי קרח)
חצי צרור פטרוזיליה קצוץ דק מאוד
1 כוס עלי נענע קצוצים דק
1 שן שום כתושה
2 כפות שבבי גבינת פרמזן
זסט של לימון (2 כפות)
מיץ מחצי לימון
3 כפות שמן זית
מלח ים אטלנטי
להכנה:
לפרוס את הזוקיני במנדולינה. להעביר לקערה.
להוסיף את הפטרוזיליה, הנענע, השום הכתוש, מיץ הלימון והמלח ים אטלנטי.
לערבב.
לפזר מעל פירורי פרמזן וזסט של לימון. להגיש.
את המנדולינה הנפלאה שלי תמצאו ב"ארגל". המנדולינה של חברת דה בוייר, חברה צרפתית ואיכותית. המנדולינה היא הפריט הכי מקצועי שאפשר למצוא במטבח הפרטי. יש לה יכולות שאיתה תוכלו להגיע מה שלא תוכלו עם אף סכין טובה אחרת. אההה….. ואם תגידו שאלונה שלחה אתכם, תקבלו 20 אחוז הנחה עד סוף השנה….רוצו מהר 🙂
ארגל – שארית ישראל 37, תל אביב יפו
















