קיץ
חם
על האש במרפסת
מצריך סלטים נעימים לתוספת ועם קצת דמיון יש כאלו למכביר
דרלינג קנה המון דלוריות –אנחנו אוהבים אותן אפויות ,במרק ועוד ועוד
הכנתי כמה נוספות ,אפיתי אותן והיו גם תפוחי אדמה על הגז .
היידה נרכיב לנו סלט טעים
קחו 2 דלוריות בינוניות ו- תפוחי אדמה גדולים ותאפו או בשלו אותם במי מלח שיתרככו אבל שישמרו צורה .קררו לפושר
קלפו אותם .נקו זרעונים .
חתכו לקוביות ביס .
הניחו הכל בקערה גדולה שתכיל אותם
תוסיפו חופן גדול פטרוזיליה
2 בצלים ירוקים
לרוטב מניחים בצנצנת מתברגת-
שמן חמניות -3-4 כפות
חומץ תפוחים לפי טעם אני שמתי 4 כפות
2 כפות טריאקי של אוסם בלבד (הוא לא סירופ-הוא רוטב טוב)
מעט מלח לפי טעם
פלפל שחור גרוס גס
חצי כפית סוכר חום .
מנערים הצנצנת שהסוכר ימס היטב
מעבירים מעל הסלט בקערה
בוחשים בעדינות לא להרוס צורת הירקות
מניחים לשעה בקירו לספיגת טעמים מכוסה.
מגישים ומתענגים
אגב ניתן להגיש חמים הוא טעים מאוד גם כך.












