סלט אבוקדו ושאלוט

סלט אבוקדו עם שלוט

שאלוט בעברית בצלצול –בצלצל שלכד בתוכו טעם של שום גם כן.

 בהיסטוריה ,הרומאים אהבו את בצלי אשקלון ונתנו לו את שמו- אסקלוניה.

עד היום הוא נקרא באנגלית "סקליונס" ובצרפתית "שאלוטס" ששניהם נגזרים מהמילה "סקלון"=אשקלון.
בצל הינו איבר תת קרקעי של צמחים מסוימים הנועד לאגור מים וחומרי מזון בעונה השופעת והגשומה, בכדי לאפשר לו שימוש בהם בעונה היבשה.
הבצל במקורו הינו גידול דו שנתי. בשנה הראשונה הוא יוצר את הבצל שיצליח לקיים אותו גם בשנה הבאה, בו הוא יצמיח עמוד פריחה וזרעים לדורות הבאים.

בימינו קיימים כמובן זנים רבים, רגישים פחות ויותר לאורך היום ולטמפרטורות שכמובן שלפיהם הבצל מחליט אם לפרוח או להשקיע בתהליך יצירת הבצל.

כל משפחת הבצלים עשירים במרכיבי גופרית, האחראים לריחם החריף, לדמעות בעיניים ולסגולותיהם הרפואיות.

לפי ריחם וטעמם אפשר לדעת שהשום מוביל בכמותם ואחריו הבצל ואז הכרישה העדינה יותר.

כולם בריאים ביותר וכדאי שלא לוותר על אכילתם גם חיים, על כל חלקיהם.

לעולם לא אזרוק חלקי בצלים למיניהם ולכל אחד תפקיד בבבישול שלי.

לבולגרים יש כמה תבשילים שמכילים בצל רב ודרלינג תמיד מתנדב לחתוך אותו .

אני לא מעזה במג'ימיקס כי לכל תבשיל יש צורת חיתוך משלו.

לשאלוט יש טעם  מתקתק במיוחד ובתוספת לימון הוא יוצר טעמים בסלט שלא דומים לבצל הרגיל שלנו ביומיום.

אמנם מחירו יקר מאוד אבל לארוחות מיוחדות בחג נקנה ונשתמש בו בתבונה טעימה.

לא לשכוח שיש לכם במשפחה צמחונים אז קדימה לכו לפנקם.

לקערת סלט טעים צריך

4 אבוקדו גדולים ובשלים למחצה (נחתכים לקוביות ולא נמרחים)

2-3 בצלצלי שאלוט

4 ביצים קשות בינוניות בקוביות

חצי כפית פלפל שחור

מיץ מלימון קטן ובשל-אפשר ליים

כף סירופ מייפל אמיתי ואם אין אז סילאן הוא מוסיף טעמים מיוחדים

מלח לפי הטעם

כף מיונז טוב

חצי כפית חרדל

חותכים הכל לקוביות קטנות.

בוחשים בעדינות לא להרוס.

מתבלים וטועמים.

אם צריך מתקנים תיבול.

משהים 10 דקות לספיגת טעמים.

מגישים עם טוסטונים או לחמניות רכות ואפילו באנס –לחמניות מאודות.

תהנו.

את השאלוט של חוות תקוע קבלתי לנסות ואהבתי מאוד .

מומלץ ביותר.

 תמונת שלוט עם אבוקדו

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.