סיר של קציצות דגים ופסטה ברוטב עגבניות אלוהי

בוקר.
252,045 הודעות שלא נקראו בקבוצת הגן בווטסאפ (אמהות חופרות ולא עובדות ביחד), אחרי חצי שעה שגלגלתי למעלה ונמחקה לי טביעת האצבע באגודל הגעתי להודעה הראשונה:

תמונה שנשלחה ואחריה כיתוב, בנות אתן ראיתן את זה?? זה מזעזע!!! כן כן , פוסט של אמא אדממה (האמא שתמר עבורה זה ממתק) על טיב האוכל בצערון,כי הן כ"כ מצטערות שהן שמות את הילדים בצהרון! אתן יודעות? כתבה אחת האמהות היום שחר הגיע הביתה והתלונן על זה שהקוסקוס לא היה פתוח ואורירי והירקות המאודים לידו היו מקעודים ואז נפתחה סאגה שלמה של תלונות מצד זבי החוטם – הפתיתים לא אחד אחד, וחזה העוף שהוגש לא היה עסיסי ולא הונח על מצע של קרם פירה בטטה ועוד מישהי העלתה תלונה שהפסטה בושלה יתר על המידה ולא אל-דנטה כמו שהיא רגילה שאמא מבשלת לה ושהיא מרגישה טעמים חזקים של מונוסודיום גלוטומט, פחמן דו חמצני ומגנזיום כבד (ואחר כך הן מתפלאות שהילדים חוזרים להן הביתה כמו איזו צנטריפוגה ובערב הן מסדרות את מלחמת העולם האטומית שהם השאירו אחריהם).
אחרי ההודעה ה-300,000 ומחיקה כללית של העור בכף היד נשברתי והודעתי להן רשמית שאם כבר באוכל עסקינן אז שידעו להן שהן אכלו לי את המוח באופן רשמי ושאולי זה הזמן להזמין את אסף גרניט לעשות סדר בבלאגן!

15350487_10154649363746280_504175661122163269_n

ואם באסף גרניט עסקינן  (פרזנטור נעמן) , ביום חמישי האחרון הפלגתי (בגלל הגשמים) לכיוון הרצליה פיתוח לבית הספר "עושים בישול" בניצוחו של האחד והיחיד אורן גירון להשקת סדרת הסירים החדשה מבית נעמן, סירי ה- Iron spray הייחודיים בעלי התחתית המחוזקת בארבע שכבות לזירוז וחסכון משמעותי בזמן הבישול, ציפוי רב שכבתי למניעת הדבקות המזון (פירור לא נדבק בהם, אני ראיתי!) וכמובן מותאמים לכל סוגי הכיריים  וגם לשימוש בתנור עד לטמפ' של 200 מעלות (כולל המכסה עם הזכוכית המחוסמת).

אז אחרי שירדתי מסיפון המונית ושחיתי לי לכיוון בית הספר לבישול לסדנא שכולה על טהרת "ארוחה בסיר אחד" בישלנו לנו מטעמים מהבילים, מזינים וחמים ליום קר וגשום – פאייה נהדרת, עלי גפן ממולאים ומשובצים בצנוברים, צימוקים ומשמשים מיובשים, מרק חרירה קטיפתי וצמחוני עמוס בקטניות וכל טוב האדמה, סיר מחמם של שוקי עוף ועוד גודיז וגולת הכותרת של הסדנא בעיני היתה סיר מנחם של כדורי דגים נימוחות ששחו לצד פסטה ברוטב עגבניות פיקנטי ועוטר בזיתי קלמטה ושבבי שקדים.

אז בטח גם אתם רוצים לטעום מגולת הכותרת הזו, קבלו את המתכון ותודו לי אחר כך!

15327473_10154649365181280_2147185770607994739_n

תבשיל כדורי דג, עגבניות ופסטה:

לכדורי הדגים:

700 גרם פילה דג לבן טחון ללא העור  (מוסר/לוקוס/או כל דג העולה על רוחכם)

עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים .

עלים מ-10 גבעולי כוסברה קצוצים.

1 בצל קלוף ומגורר

1 גזר קטן קלוף ומגורר

1 קישוא קלוף ומגורר

6 שיני שום כתושות

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם

מלח, פלפל בנדיבות

1/2 כפית פפריקה חריפה

כפית פפריקה מתוקה

עלים מ-6 ענפי טימין  קצוצים

1 כפית אורגנו יבש

שמן לטיגון

לרוטב:

3 כפות שמן זית.

10 שיני שום פרוסות.

1 ק"ג עגבניות שרי חצויות.

עלים מ-6 ענפי טימין קצוצים .

עלים מענף רוזמרין קצוצים.

1 ליטר מיץ עגבניות (כן כן, מיץ עגבניות).

כ-1 ליטר ציר דגים / ציר ירקות / מים

מלח ופלפל שחור בנדיבות

כפית סוכר

1/2 כפית צ'ילי גרוס

300 גרם פסטה קצרה(פוזילי, קונצ׳ילי, פרפלה, אורזו)

להגשה: 20 זיתי קלמטה, מגולענים וקצוצים גס.

עלים מ-6 ענפי בזיליקום קרועים

80 גרם שקדים פרוסים וקלויים.

אופן ההכנה:

תערובת הדגים:  מעבדים את כל המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים ל-1/2 שעה לפחות.

לרוטב:  מחממים בסיר רחב שמן, מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים 3 דקות, מוסיפים את עגבניות השרי ומטגנים קלות. מוסיפים מיץ עגבניות וציר ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית לצמצום. מתקנים תיבול.

יוצרים קציצות מוארכות מתערובת הדגים, מטגנים בשמן להזהבה (לא חובה)  ומניחים ברוטב.

מבשלים כ-10 דקות תוך טלטול הסיר מידי פעם. מוסיפים את הפסטה ומבשלים בערבוב/טלטול עדינים עד לריכוך, כ-12 דקות.

לפני ההגשה מוסיפים זיתים, שקדים ובזיליקום.

15284191_10154649365106280_5638194135891239579_n

בתאבון 🙂

לאתר נעמן: http://www.naamanp.co.il/home_naaman

* המוצר התקבל להתנסות *