סיר של ממולאים – אבל קצת אחרת

פלפל ממולא | הבלוג של שרון
פלפל שושקה ממולא פריקי | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

מי לא אוהב ממולאים?
בדרך כלל אני מכינה סיר גדול (או שניים כי אין מקום לכל הכמות בסיר אחד) של פלפלים, קישואים עגולים, תפוחי אדמה, אפשר גם עגבניות, חצילים…

אבל הפעם אני ממלאה פלפל שושקה. הפלפלים האדומים בוהקים האלה, מתקתקים, מוארכים ושובים את הלב, לפחות את שלי…

פלפל ממולא | הבלוג של שרון
פלפל שושקה ממולא פריקי | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

 

מהר מאוד אני מגלה שהמשימה לא כל כך פשוטה, ואני מודה שלא חשבתי על זה מראש. כי הצורה שלו, של השושקה, איך לאמר, לא ממש ידידותית למילוי, ובעיקר לא לבישול כשהוא כבר מלא, ולא מוכן לעמוד…

אז מה עושים? שתי אפשרויות:
אפשרות ראשונה – לפתוח אותם לכל האורך ולמלא בזהירות בלי שיתפרקו. אני קצת פחות אהבתי את האפשרות הזו כי הפלפלים נוטים להתפרק, וחבל.
אפשרות שניה – לפתוח מצד הגבעול, אבל להניח אותם בסיר בצורה כזו שהפתח שלהם מוגבה.  זו האפשרות שאני בחרתי, והיא היתה מצויינת.

במה ממלאים את השושקה?

אפשר ללכת לכיוון המסורתי ולמלא באורז (עם או בלי בשר) כמו כל ממולאים אחרים שאתם מכינים.

אבל אני בחרתי באופציה הרפתקנית יותר ומלאתי את השושקה בפריקי עם מנגולד וקייל.

פלפל ממולא - הבלוג של שרון
פלפל שושקה ממולא פריקי | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

פריקי היא חיטה ירוקה בעלת טעם מעושן ומיוחד מאוד. היא נולדה לפני אלפי שנים. יש לה אזכור מרומז אפילו בתנ"ך, בספר ויקרא, שם נזכר מאכל בשם "אביב קלוי באש" (ויקרא ב' 14).
בחודשי האביב המוקדמים, כשהאסמים כבר היו ריקים מהחיטה של השנה הקודמת והחיטה החדשה טרם הגיעה לשלב הקציר – היו קוטפים חלק קטן של החיטה בעודה ירוקה, שורפים אותה (מכאן הטעם המעושן), ורק אז ניתן היה להפריד את הגרגרים מהקליפה והגבעולים.

בשנים האחרונות חוזרת הפריקי לעורר ענין קולינארי, במידה רבה בזכות ערכיה התזונתיים שמתקבלים בשל הקציר המוקדם. בהשוואה לדגנים אחרים, הפריקי עשירה בחלבונים, ויטמינים ומינרלים, ויש בה כמות קטנה יחסית של גלוטן.

את הפריקי ניתן למצוא בשווקים, במגזר הערבי או הדרוזי וגם בחנויות טבע. אני עצמי קונה את הפריקי במינימרקט בכפר קאסם.

ומה עושים עם זה? שאלה מצויינת…
את הפריקי אני משרה במים חמים ובינתיים חולטת את המנגולד והקייל.
מערבבת הכל ביחד, ומתבלת היטב.
ממלאה את השושקה המקסימים שלי ומארגנת בסיר יפה יפה (תכלס, זה החלק הכי מסובך במתכון).

פלפל ממולא | הבלוג של שרון
פלפל שושקה ממולא פריקי | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

 

 מבשלת ברוטב – וזה הכל בעצם. יופי של סיר. תוספת או הורסת או מנה עיקרית לצמחונים וטבעונים.

פלפל ממולא | הבלוג של שרון
פלפל שושקה ממולא פריקי | הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

אז אם עשיתי לכם חשק – כאן תמצאו את המתכון המלא והמפורט

למתכונים נוספים שלי – מזמינה אתכם לבקר בבלוג האישי.