הבאזר הקולינרי שבמתחם התחנה הראשונה בירושלים משלב מפגש של קולינריה, תרבות וחוויית בילוי ייחודית.
הבאזר הקולינרי תוכנן והוקם על ידי השף הידוע ניר צוק.
בשבוע שעבר, הוזמנתי עם עיתונאים ואנשי תקשורת לאירוע השקת הבאזר הקולינרי במתחם התחנה הראשונה בירושלים.
הבזאר הקולינרי הוא שוק מקורה כשר, דינאמי וחדשני, ביוזמה וליווי של השף ניר צוק. הבזאר פועל משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הקטנות של הלילה, ומציע מגוון מפתיע של תוצרת איכותית שנבחרה בקפידה על ידי צוק עצמו.
בבזאר הקולינרי כ- 13 דוכנים קבועים ומתחלפים המציעים לרשות המבקרים במתחם ממיטב התוצרת המקומית, עם אפשרות לשבת במקום או לקחת הביתה.
בשעות הבוקר, ניתן ליהנות מקפה קלוי במקום, ירקות אורגניים ומאפה טרי, בצהריים לחזור לפיצה או פסטה, ולסיים את הלילה בבילוי עם כוס בירה או יין ומוסיקה טובה.
דוכני הבזאר מנוהלים על ידי בעלי מקצוע המצטיינים בתחומם, אותם ברר צוק בקפידה. בין הדוכנים: ירקות אורגניים, מאפייה וקונדיטוריה, חנות דגים, קפה (לישיבה במקום או לקחת הביתה), תבלינים, גבינות, יינות, שוקולדים, פיצה ופסטה וכן בר משקאות לילי. הדוכנים השונים משתלבים לכדי חגיגה של צבעים וטעמים, ומבטיחים למבקרים בבזאר ליהנות משילוב יוצא דופן של אוכל, שתייה, קניות, בילוי, מוסיקה – והכול תחת קורת גג אחת.
מידי יום שני ב 21:30 מתקיימת בבזאר הקולינרי חוויה מוסיקלית ייחודית, "בירה ונשירה" בליווי הזמר דניאל זכאי והגיטרה, בר הקטר במקום מציע בירות במחיר מיוחד .
הדוכנים הפועלים בבאזר הקולינרי:
הירקן בתחנה- דוכן פירות, ירקות וממתקים
מגוון עשיר של פירות וירקות בתוצרת טרייה ואיכותית, שנבחרת בקפידה בכל בוקר ע"י איתמר הירקן. בנוסף לפירות וירקות סטנדרטיים, בדוכן תמצאו גם פירות טרופיים, פירות יבשים, פיצוחים בקלייה ביתית, מגוון רחב של אגוזים טבעיים, חטיפי אנרגיה טבעיים וחלקום (תוצרת אורגנית של פירות הדומה לרחת-לאקום ומיובאת באופן אישי). כמו כן, בדוכן מיצי תפוזים ורימון טבעיים, בבקבוקי ליטר אחד. בשעות הערב הדוכן מציע מאגדי פירות קלופים חתוכים (אננס, קוקוס, רימון, סברס, תאנים ועוד), פלטות של ירקות חתוכים ותירס חם.
משק חביביאן- דוכן פירות וירקות אורגניים
ירקות ופירות הנקטפים כל יום ב-4 בבוקר, ומגיעים היישר אל הדוכן. בדוכן ניתן למצוא מגוון רחב של פירות וירקות אורגניים וכן לרכוש מיץ סחוט טבעי, אורגני וטרי. הדוכן מעניק דגש מיוחד לטריות ולכן כל הפירות והירקות מתחלפים מדי יום!
חומוס חמאם
חומוס פול בעבודת יד במכתש ועלי, פלאפל טרי, מלבי עשוי במקום בטעמים שקדים, זעפרן ואורז.
המעדנייה של ניר צוק- דוכן דליקטסים מרחבי העולם
מבחר דגים מעושנים וכבושים, מבחר נקניקים פרוסים, מבחר זיתים וחמוצים מיוון ותורכיה ומגוון רחב של ממרחים – חרדלים, מיונזים, ריבות, Apple Stroop, ממרחי עגבניות, ממרחי זיתים ועוד. המעדנייה מפעילה סנדביץ'-בר בכל שעות היום והלילה, ובנוסף מקבלת הזמנות לקייטרינג באיזור ירושלים.
בר הקטר-בר שכונתי
היצע גדול ומגוון של בירות מהחבית וסוגים רבים של וויסקי. הבר מארח הופעות חיות ודי ג'יי, המעשירים את חוויית הבילוי ומוסיפים לאווירה בבר.
דסקלידס- דוכן שוקולד בלגי ופרלינים
דסקלידס היא יצרנית שוקולד בלגי מעולה, מאז 1931. בדוכן ניתן למצוא למעלה מ-40 סוגי פרלינים ומארזי שוקולדים מבית דסיקלדס. הפרלינים של דסקלידס נהנים ממוניטין עולמי בענף השוקולד, בזכות טעמם יוצא הדופן והמשובח. השוקולד מיוצר בבלגיה תחת חסותו של אמן השוקולדים Didier Peynaert, תוך מתן תשומת לב מקסימאלית לפרטים הקטנים. על אף היוקרתיות של דסקלידס, מגוון השוקולדים נמכרים במחיר המתאים לכל כיס. בנוסף, ניתן לרכוש בדוכן תבניות איכותיות להכנת פרלינים.
GRUDAS דוכן לחמים ומאפים
במקום נאפים לחמים מקמח מלא, שיפון ועוד סוגים שונים ומגוונים, כאשר כלל הלחמים מסוג מחמצת. כמו כן, בכל בוקר נאפים במקום מבחר מאפים מלוחים, קישים, עוגות פאי, מאפי פילאס במגוון מילויים (תרד, גבינה תפו"א וכד'), קרואסונים מלוחים ממולאים בגבינות שונות ועוגות אישיות. בנוסף, ניתן למצוא בדוכן מבחר גדול ומרשים של עוגות פרג, קינמון, תמרים, מנגו ועוד- המגוון משתנה בהתאם לעונה, וכן גרנולה לפי משקל וריבות ללא סוכר.
קפה בריסטה- דוכן קפה ומוצרים נלווים
קפה הנטחן ונקלה בשיטה ייחודית במקום, סוגים רבים של תמציות תה וקפה קר- לישיבה במקום או לקחת הביתה. כמו כן, ניתן לרכוש בדוכן מגוון רחב של כלים להכנת ושתיית קפה או תה. בדוכן ניתן לרכוש גם שמנים אתריים ייחודיים לקפה, כגון גרניום מצרי ועוד.
אילה בלה- דוכן פסטות ופיצות
סוגים שונים של פיצות דקיקות וקריספיות, מבחר של פסטות יבשות בעבודת יד להכנה בבית, פסטות ללא גלוטן, ניוקי ועוד. מגוון המוצרים מקמח איטלקי משובח וממוצרלה אמיתית.
דוכן גבינות ויין (במקום שני דוכנים נפרדים)
מגוון יינות כשרים תוצרת הארץ, ממיטב היקבים ובמחירים אטרקטיביים. בנוסף, מבחר ענק של גבינות תוצרת הארץ או מחו"ל, וביניהן: גבינות קשות ורכות, גבינות עיזים וגבינות צאן.
דגים על גלגלים- דוכן דגים טריים
בדוכן מבחר ענק של דגי ים ודגי בריכות טריים, עם אפשרות לפריסה במקום, הזמנה מראש ומשלוח עד הבית. כמו כן, בקרוב תיפתח מסעדת דגים טריים ליד עמדת הדגים. במסעדה ניתן יהיה לבחור דג לפילוט והכנה במקום (באפייה/ אידוי/ טיגון ע"פ בחירת הלקוח), בליווי פינוקים מהמעדנייה.
INOX-cookware – דוכן כלי ואביזרי מטבח.
מגוון כלי הבישול האיכותיים מבית המותג .Laguiole המותג Laguiole נמנה עם עלית המותגים הצרפתיים, ולמוצריו מוניטין ארוך שנים המבוסס על איכותם הגבוהה. בדוכן ניתן לרכוש כלי בישול והגשה ייחודיים בעיצוב יפהפה, המיוצרים באיכות הנודעת של Laguiole.
פאלטאס ("קרטיב" בספרדית)- דוכן קרטיבים טבעיים
קרחונים טבעיים ובריאים, העשויים מפירות מקומיים עונתיים, יחד עם תוספות מפתיעות כגון: עשבי תיבול, וניל, תה, קפה, טחינה, קינמון, אלכוהול ועוד.
(הדוכן ייפתח שוב באביב)
טחינת אלארז- דוכן טחינה וחלבה
מותג מוביל, המוכר היטב לשפים, למסעדנים, וידוע בזכות האיכות הגבוהה והטעם המעולה. בדוכן מגוון ייחודי ומשתנה של חלבה, שניתן לקנות לפי משקל או במארז מוכן. כמו כן, בדוכן ניתן לרכוש עוגיות בקלאווה משובחות, המגיעות לדוכן היישר מנצרת.
ואם אתם רעבים אחרי הסיור, בשוק פועלת גם מסעדה.
מסעדת השוק- "ששון ושמחה"
מטבח עשיר מאופיין במרכיבים שניתן למצוא בכל המטבחים הביתיים, מכל העדות: פרסי, בוכרי, גרוזיני, מרוקאי, טריפוליטאי ועוד.
בכל יום מוגש תפריט משתנה הכולל מוצרים טריים ואיכותיים. בין המנות המיוחדות ניתן למצוא שיפודים ממגוון סוגים: ביצי הודו, כבד אווז, נתח קצבים, אנטריקוט, מוסקה, עוף באננס, מרקים, מנות צמחוניות ומנות ממוצרים אורגניים. במקום מוגשים רטבים מיוחדים שתוכננו בקפידה ע"י השף ניר צוק: מיונז-וואסבי, קרמל-וויסקי, תערובת תבלינים עם לימון פרסי ועוד. ניתן להזמין כל מנה בפיתה (שנאפת בעבודת יד), על צלחת או לקחת הביתה.
הייחוד במקום הוא שניתן ניתן למלא את האוכל בסירים ולקחת הביתה (אפשר לבוא עם סיר מהבית או לקנות סיר מיוחד במסעדה עצמה) ניתן להזמין מראש אוכל לאירועים ושמחות.
שעות פעילות הבאזר : פתוח בימים א'-ה' מהשעה 7:00 עד חצות. יום ו' מהשעה 7:00 ועד שעה לפני כניסת השבת. מוצ"ש – עד חצות. כלל הדוכנים בבזאר כשרים.
כתובת: דוד רמז 4, ירושלים
מתחם התחנה הראשונה בירושלים, הבזאר הקולינרי ובית אביחי בשיתוף פעולה ראשון מסוגו יערוך 'רומן קולינרי' – סדרה של שלושה מפגשים שבכל אחד מהם יחקרו ויכינו העיתונאי גיל חובב והשף ניר צוק מאכלים מתוך ספרים של יוצרים עבריים מוכרים, ביניהם מאיר שלו וחיים נחמן ביאליק.
לפרטים נוספים על ה"רומן הקולינרי" במתחם התחנה – כנסו כאן לקישור
במתחם התחנה ניתן גם להנות מ"ימבקרח" 2014 – מתחם החלקה המתאים לכל המשפחה ומפעילויות נוספות כמו: סיורים על סגווי ואופניים חשמליים, מאירועי ספורט כמו: פילאטיס, זומבה, יוגה צחוק ועוד ומירידים ואמנות הנערכים במקום.
לפרטים על מתחם ההחלקה שבמתחם התחנה "ימבקרח" 2014 ולפוסט שלי בנושא – כנסו כאן לקישור
לפרטים נוספים על האירועים הנערכים במתחם התחנה – כנסו כאן לקישור
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא
ברשומה גם צילומים באישור שימוש היח"צ




































