סיור במפעל יכין (זנלכל) – שימורים זה לא מה שחשבתם

חבורת בלוגרים ועיתונאים, יצאנו לסיור במפעל יכין (זנלכל) לשמוע ולראות מקרוב על הנעשה במפעל ומה חדש בתחום השימורים.

מפעל יכין  (זנלכל), הינו אחד מהמפעלים הוותיקים בארץ בתחום המזון  ונמצא  בפארק התעשיות "אלון תבור" – בירת התעשייה של הצפון (סמוך לעפולה). בפארק פועלים כ-50 מפעלים בתחומים שונים, שבהם מועסקים כ-4000 עובדים. בין המפעלים הבולטים הפועלים בפארק: מחלבות תנובה, עמק טכנולוגיות, סוי מג'יק, כתר פלסטיק, אורבונד, פזקר, רושדי תעשיות מזון, עדין שתילים ועוד.

בחדר הישיבות  קיבלנו סקירה נרחבת ממנכ"ל החברה – מר פיני גורביץ.

עיקרי פעילות החברה הינה בקטגוריית שימורי פירות ירקות, רכזי עגבניות, רוטבי בישול, רטבים מוכנים לסלטים ופסטה, תרכיזי שתייה, חומץ ומיץ לימון לתיבול.

ניהול החברה מבוסס על הליכים וטכנולוגיות מהמתקדמות בעולם. החברה פועלת לפי תקנים בינלאומיים כמו: FDA,  BRC,  ISO 9001-2000,  HACCP.

כל המוצרים המשווקים על-ידי החברה, הינם מתוצרתה העצמית ומתבססים על גידולים חקלאיים מקומיים.
כל המוצרים משווקים ללא חומרים משמרים,  ללא תוספי מאכל  ועם חומרי גלם טריים ואיכותיים ,  שעוברים סטרליזצייה ונארזים באריזות פח ופלסטיק. המים שנכנסים  לקופסאות השימורים עוברים סינון, כדי לשמור על אורך  חיי המדף של המוצר.
כל חומרי הגלם הם מירקות ופירות טריים, המשווקים בטמפרטורה רגילה וללא כל צורך בהקפאה או קירור.  חיי המדף של המוצרים בקופסאות פח יכולים להגיע לעד שלוש שנים, וחיי המדף של  המוצרים בקופסאות פלסטיק  עד 18 חודשים.
במפעל יכין (זנלכל) מייצרים שימורי עגבניות (רסק ועגבניות חתוכות), רסק תפוחי-עץ, תירס, שעועית לבנה ואדומה,  שעועית ירוקה וצהובה אפונה וגזר, חומוס, פול מצרי, תפוחי-אדמה קלופים ומיצים מרוכזים מפירות העונה.

כ-70% ממכירותיה של החברה מתבצעות בשוק המקומי תחת מותגיה: "יכין" ו"פרי מבורך". החברה משווקת גם את מוצריה בחול: בבריטניה, ארה"ב, יפן, גרמניה, הולנד, צרפת, קנדה ועוד.  ובשוק המקומי היא משווקת  לגופים גדולים במשק כמו: בתי חולים, צה"ל, בתי-סוהר, שב"ס, בתי מלון ועוד.
מוצרי יכין זכו פעמים רבות להיבחר בחידושים בתערוכות בינלאומיות מובילות.
החברה מפתחת גם מוצרים לחולי סכרת, מוצרי דלי קלוריות ומוצרים לילדים. וכן מייצרת מוצרים אורגנים לטבע מרקט ולחו"ל.

בסיור  הנרחב במפעל התרשמנו מתהליך הגעת הירק שנקטף בעודו טרי בשטח, דרך מיונו הראשוני, שטיפתו, בישולו ואריזתו.

התפעלנו ממכולות העגבניות המגיעות יישר מהשטח, נשטפות, ועל-גבי מסוע מועברות למבנה, שם הם עוברות מיון ידני קפדני, משם עוברות למכונות קילוף, קיצוץ, חיתוך ובישול ומשם היישר לאריזות מפח או מפלסטיק בגדלים שונים.

בתום הסיור חזרנו לחדר הישיבות ושם חיכתה לנו  הפתעה – ארוחה מפנקת וצבעונית במיוחד , שהוכנה כל כולה מהמוצרים של המפעל.

יאללה ביי.. הולכת להכין לי בצלחת, חומוס עם טחינה, פול מצרי מתובל עם שמן זית, מלח, שום כתוש, כמון וליד ביצה קשה… אאההה…. וגם כמובן  איך אפשר בלי פיתה חמה לניגוב…
לקבלת פרטים  ומידע נוסף על  פארק התעשיות "אלון תבור" כנסו כאן לקישור: http://www.igalil.org.il/AlonTavor/Pages/default.aspx
לפרטים נוספים על מוצרי יכין (זנכל) כנסו כאן לקישור: http://sanlakol.com/?page_id=128
כתבה, ערכה וצילמה:  נדיה היבא

רוצים להישאר מעודכנים?
לחצו על הכפתור "עקוב אחרי", פה למעלה מצד שמאל, ועדכוני הפוסטים שלי יגיעו ישירות למייל שלכם.