במרחק נסיעה קצר משכונת פסגת זאב שבירושלים, שוכן יקב פסגות, המשקיף על נוף וואדי קלט והרי אדום.
יקב פסגות הינו היחידי בארץ המשלב ערכים, תנ"ך, נוף ויין. במקום מרכז מבקרים מרשים ומעניין המשלב הסבר על דרך ייצור היין מלפני 3000 שנה ועד היום, חוויה ייחודית לכל המשפחה, הסבר על אזור מטה בנימין וכמובן גם טעימות יין וגבינות.
יקב פסגות הוקם בשנת 2003 ומאז גדל בהתמדה. בבציר 2012 הגיע ייצור הבקבוקים לכ-200,000 בקבוקים בשנה, כאשר למעלה מ- 60% מהם מיוצא לעשרות מדינות בעולם. כרמי היקב נטועים על טרסות גיר ציוריות בגובה 900 מטר מעל פני הים בישוב פסגות שבבנימין, תנאים המייצרים טרואר המצמיח פרי מרוכז ואיכותי.
נבחרת היינות של יקב פסגות
הצילום באדיבות היח"צ
כיום, מייצר יקב פסגות תשעה סוגיי יינות שונים: קברנה סובניון מכרם יחידני, קברנה סובניון פרת, שיראז, קבנורנה פראנק, מרלו, שארדונה ופסגות אדום 2011.
יין הדגל של היקב , אדום ,הינו יין המורכב משילוב ייחודי של ענבי קברנה סוביניון, ענבי מרלו, ענבי קברנה פראנק וענבי פטיט וורדו. היין יושן בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות במשך 14 חודשים ומתאפיין בגוף מלא ועשיר עם תיבול עדין וניחוחות וניל המשתלבים עם טעמי פירות יער וצימוקים.
על רקע חביות היין הוקרנה מצגת על התפתחות היין באזור
לאיכות כרמי יקב פסגות הכרה עולמית. יינות היקב מתמודדים בתחרויות עולמיות רבות במהלך השנה, וגורפים עשרות פרסים ומדליות. כל יינות יקב קיבלו מדליות זהב וכסף בתחרות היינות השנתית שערך אתר 1001degustations.com.
מרכז המבקרים של יקב פסגות – פה עורכים אירועים פרטים ועסקיים
הצילום באדיבות היח"צ
בשנת 2010 הקימה המועצה האזורית מטה בנימין את מרכז המבקרים נחלת בנימין – יקב פסגות. המרכז חושף בפני מבקריו את דרך ייצור היין ומעביר את מבקריו מסע בארץ התנ"ך וההיסטוריה של עם ישראל.
במרכז המבקרים אודיטוריום – בו מוקרן בחמש שפות סרט עלילתי מרתק, המתאר את הווי החיים במקום דרך סיפורו של צעיר ישראלי הנמצא בשלבי התלבטות והכרעה גורליים בחייו. ואת השאר תראו לבד… כשתבקרו כאן…
היקב ומרכז המבקרים נמצאים בפסגת גבעה המשקיפה על נוף מרהיב של יישובי בנימין והרי אדום. במקום ניתן לערוך אירועים באווירה הקסומה מול הנוף הבראשיתי, כגון בר/בת מצווה, בריתות וחתונות. בקיץ המקום מכיל עד כ400 מקומות ובאירועי חורף עד ל200.
גילוי נאות: הוזמנתי לסיור במרכז המבקרים של היקב עם אנשי תקשורת ועיתונאים.
במרכז המבקרים של היקב, בחדר טעימות בעל חלונות פנורמיים שדרכם משתקף נוף פסגות, סביב שולחן ערוך עם גבינות גורמה, גם אנחנו טעמנו יין.
היינות שטעמנו: קברנה פרנק קלאסי 2011 , קברנה אדום אלגנטי 2011, מרלו 2011 קלאסי, שיראז 2010, קברנה סובניו 2011, שארדונה 2012, פרת – יין עם סטייל.
בסיום הטעימות, נסענו לבקר בכרם היקב ובבית הבד.
הכרם של יקב פסגות, הנמצא ביישוב פסגות שבבניימין, נחשב ליקב בוטיק, פה מכירים ומטפלים אישית בכל שתית ושתיל.
הכרם נטוע על אדמת גיר קשה וסלע, בטרסות עתיקות בסגנון יווני- איטלקי ים תיכוני, בצפון הרי ירושלים.
כדי לסייע לגפן להיקלט בקרקע נקדחו חורים עבור כל שתיל ושתיל וכך יכולה הגפן להעמיק שורש, ניתן לראות את ההתקדמות האיטית מידי שנה בשנה.
המרחק בין הגפנים הוא מטר אחד והיבול נמוך, כ- 600 ק"ג לדונם. הבציר על הטרסות מקשה על העבודה, אך הגובה של 900 מטר והשלג המכסה את הכרם בחורף מפצים באיכות ענבים גבוהה. שורשי הגפן החודרים אל תוך הסלע כמעט ואינם מושקים ובכך משפיעים על איכות הענבים הנדירה ועל המורכבות הייחודית של יינות היקב.
הבציר כולו ידני ומתבצע בשעות הבוקר המוקדמות, הטיפול ביין נעשה בעזרת מכשור איכותי מן השורה הראשונה תוך שמירה קפדנית על איכות היין.
לתיאום ביקור במרכז המבקרים – כנסו כאן לקישור
לאתר המבקרים של יקב פסגות- כנסו כאן לקישור
כתבה , ערכה וצילמה: נדיה היבא
בפוסט גם צילומים באדיבות היח"צ
































