יש לי חברים חדשים .
מעדניית סטמפה -מעדניה איטלקית משובחת שמוכרת תוצרת אמיתית ללא פשרות .
המקום בבעלות משפחתית פלוס מיכל הבריסטה המופלאה שלהם .
ביום חם ביותר יצאנו לדגום ממוצרי המעדניה בארוחת טעימות שהשאירה אותנו בפה פעור .
השולחן היה ערוך ומחכה לנו והוגש יין איטלקי צונן ולחלקנו לבקשתנו הוגש ליקר סמבוקה מופלא בטעמו .
כוס יין במקום מתחילה במחיר של 15 ש"ח -מחיר שווה לכל נפש באיכות כזו .
סבבתי את המקום ונהניתי לראות את מוצריו מסודרים על המדפים כמו חיילים היו בקבוקי יין מיובאים כמובן מאיטליה ,
מיצים טבעיים ללא סוכר של "נאות מדבר",צנצנות חמוצים וצלפים מיוחדות ותבלינים .
צבעוני ואיכותי ברמות .


עם המשקה באה הכרות עם הבעלים אלעד שסיפר את תולדות המקום וכיצד הוקם.


הבחורים המוכשרים הללו אלעד ודניאל ,שעברו תחנות רבות עד הגיעם הלום החליטו שלא לשכור עובדים חיצוניים
והם משרתים את לקוחותיהם בעצמם .
צורפה לה גם מיכל קובנר באריסטה מקצועית שחוץ מקפה מכינה גם קינוח מטריף -טירמיסו איכותי ברמות.
המקום גם לא עובד בשבת אף על פי שאינו כשר,מסיבה פשוטה הם רוצים מנוחה .
אמנם המקום אינו כשר אבל הוא לא מוכר בשר אחר ואין בו חזיר .
אבל מה שכן יש אלו גבינות מטריפות ושוות גם בטעם וגם במחיר ,שמיובאות ברובן מאיטליה פלוס תוצרת מחלבת גד הישראלית
שמשתמשת בחלב טרי ולא באבות למיניהן.
הוגשה לשולחן פלטה עם בוראטה של גד .הבוראטה היא מוצרלה שנמתחה ומולאה בשמנת ונקשרה וכשחותכים השמנת נשפכת
והטעם גנעדן .הבוראטה הוגשה עם רוטב בלסמי וירקות טריים שנחתכו דקה לפני .
צקצוקי הלשון שלנו העידו על הטעם.


סלט הקפרזה היחודי שהוגש ממוצרלה טריה היווה שינוי מרענן בהגשה וטעים טעים.

הוגשה גם פלטת גבינות איטלקיות עם לחם מקינואה ובורגול אלוהי .
גבינת לונטיק הגבינה שאהבתי כל כךו,גבינת כבשים אלוהית עם כמהין, גורגונזולה דולצ'ה גבינה חריפה ומיוחדת,ריקוטה יבשה ומיוחדת וקסטילה.
הן הוגשו עם פירות להדגשה.


לגבי בשרים אוהו איזה בשרים מוכרת המעדניה .
פעם- סיפר אלעד נסענו לבדדוק מקומות משובחים שיסכימו למכור לנו בשרים והגענו ל"מזווה" של השרקוטייר
דודו כהן. הוא סרב בתחילה לחשוב אפילו על כך ואחרי חיבור אישי שנוצר בנינו -יש .
אנחנו מוכרים מוצרים שלו ללא חומרי שימור והזרקה של כל מיני תוספים ותוספות
ואז הגיעו מגשי הטעימות .טעימות טעימותתת להפליא של בשרים שנפרסו דק ונבלעו תוך כמה דקות בנהמות .

המגש הגיע בתוספת מטריפה של צלפי ענק מאיטליה שטעמם מופלא ובכל ביס הייתי מופתעת מחדש.
הגיעו גם רטבים מיוחדים של ארטישוק שהכי אהבתי,פסטו ארוגולה מריר וממרח עם עגבניות .

בכל יום מימות השבוע מכינים החברה כריכים העשויים מחומרי המקום ללא רטבים מיותרים רק לחמים טריים -פיאדינה לחם איטלקי רץ במיוחד שם ומוצרים שנפרסים ומוכנים ללקוח באותו רגע .
כשהגיע הקינוח כבר ישבנו על הכיסא לאחורנית מלקקים שפתותינו בהנאה.
טירמיסו מגן עדן בחיי.

עקב מיקומו של המקום ברחוב קפלן 4 העבודה רבה וכל משרדי האיזור,אנשי צבא וסתם אורחים שאוהבים
את המקום מגיעים ורוכשים ארוחות,כריכים ומוצרים אחרים גם הביתה .
יצאנו מהמקום שבעים ונרגשים לאחר שיחה מרתקת נוספת עם אלעד בעת פריסת קורנד ביף אלוהי לקחת הביתה .
כן כן לא הספיק לנו ורצינו להביא הביתה טעמים אלו למחחרת ואכן לא נותר פירור מחצי הקילוגרם שקנינו ובין נהימה לנהימה החלטנו שיש חבר חדש שנבקרו מעתה ונבקרו פעמים רבות .
מקום מומלץ באיכות נפלאה.
לכו לבקר ותגידו ששלחתי אתכם.
סטמפה-stampa
קפלן 4 תל אביב
035629562
7:00-24:00
א'-ו' עד הצהריים .
שבת סגור למנוחה.













