סטלה מקרטני לאדידס – קולקציית אביב/קיץ 2013

בחורה עם מחשב נייד

קולקציית אביב/קיץ 2013 של סטלה מקרטני לאדידס, אולי הסנונית הראשונה המבשרת על בוא האביב, נחתה בשבוע שעבר בחנויות אדידס בארץ וברחבי העולם.

לפני הדיון בקולקציה אזהרה קטנה: זו לא אחת מאותן כתבות בהן הכותבת מתוודה שהיא שונאת ספורט ואף פעם לא טורחת לעשות כושר וכך נותנת לגיטימציה לקוראות – השמחות מן הסתם להזדהות – להמשיך ולשבת בנוחות בכורסה.

אני לגמרי בעד כושר, מגיעה בקביעות לחדר הכושר ומוכנה לחלוק אתכם מידע אישי הנוגע לרופא הנשים הוותיק והמעט אסטרונאוט שלי, שבכל פעם שאני מגיעה אליו לבדיקה שגרתית הוא ספק שואל ספק מורה: "את מקפידה לעשות כושר נכון?" תסיקו מזה מה שאתן רוצות….

למרות האמור לעיל ועל אף חיבתי היתרה לבגדים, רוב הזמן תתפשו אותי עושה כושר בשמאטס. טוב אולי לא ממש שמאטס, אבל בהחלט לא בבגדים מאוד מעוצבים או צמודים או חושפניים או בכלל במשהו שמושך תשומת לב. כשאני עושה כושר אני מתרכזת אך ורק בעבודה עצמה ולא מעניין אותי איך אני נראית, כמובן זו לא המלצה ואם בגדים מעוצבים וייעודיים הם שיתנו לכן את המוטיבציה להתאמן אז עד רבה – כל מה שעובד עבורכן בנות, העיקר לעשות.

וכן זו כתבת בנות (לאלה מכם שלא עזבו כבר בפסקה הקודמת…) כי הקולקציה שמעצבת סטלה מקרטני עבור אדידס היא לנשים בלבד ומחולקת לפי ענפים לשחייה, ריצה, טניס, יוגה וסטודיו. בחו"ל מוצעות גם קולקציות סקי ורכיבה אשר לא מתאימות לאקלים הישראלי.

שיתוף הפעולה של מקרטני עם אדידס החל כבר בשנת 2005 ובחודש שעבר היא אף זכתה לאות כבוד רשמי של אליזבת מלכת אנגליה, בזכות הקולקציה שעיצבה בשיתוף אדידס, עבור הנבחרת האולימפית הבריטית באולימפיאדת 2012.

הדפסים בהשראות בוטניות, צבעי הדרים, וגוונים מטאליים מתכתיים, אלה הן ההשפעות הבולטות בקולקציית הקיץ החדשה, משולבות בטכנולוגיות מתקדמות אשר פותחו עבור חברת אדידס על מנת למקסם את פוטנציאל האימון והנוחות.

בעניין הטכנולוגיה מצהירים בחברה, כי זו הפעם הראשונה שנעליי הריצה שבקולקציה יוצרו אף הן בטכנולוגיה משופרת ולא התמקדו רק סביב העיצוב. מוזר לשמוע שכך היו פני הדברים עד כה, בכל זאת החברה מזוהה עם ספורט מתקדם ובעיקר עם נעליים מותאמות לפעילויות ספורטיביות ספציפיות, אולם מוטב מאוחר וכ"ו.. העיצוב המגניב כאמור היה שם כבר קודם.

הפריטים המוצלחים ביותר בקולקציה שחלקה הגדול אומנם איכותי אך די סטנדרטי, הם אלה עם ההשפעות הבוטניות שהן ייחודיות ופחות שכיחות בקולקציות ספורטיביות – הדפסי הפרחים בצבעי פסטל עדינים בקולקציית בגדי הריצה והדפסי פרחים וציפורים בסגנון כמו אסייתי, בקולקציית בגדי הים בצבעי כחול ניאון וכתום עז בפרט. גם המכנסונים ומעילי הניילון מבדים מטאליים מבריקים וצבעונים, הם תרגום מוצלח לאחד הטרנדים החמים של הקיץ.

אגב בקולקציית בגדי הים משולבים לא מעט פרטים, כמו כתפיות וחיתוכים אסימטריים בסגנון בגדי ים של שחיינים מקצועיים, כנראה בהשראת עיצוב בגדי הנבחרת האולימפית.

יצוין כי קולקציית הקיץ במלואה כולל בגדי הים, תגיע לחנויות החברה באמצע חודש מרץ.

מלבד נעלי הספורט יש בקולקציה גם כפכפים קיציים, תיקי גב וחגורות פאוץ בגוונים ניאוניים עזים.

בגד ים עם הדפס פרחים וציפורים בסגנון אסייתי ובגזרת בגד ים של שחיינים מקצועיים, מעל מעיל דק ואדג'י מניילון שחור ומבריק, פאוץ' וקסקט תואם – מהפריטים המוצלחים בקולקציה

מכנסוניים ומעיל ניילון בסגול מתכתי – מהדגמים המטאליים

הדפסי פרחים טרופיים בבגדי ריצה

הדפס דמוי חברבורות על נילון שקוף בבגדי אימון לחדר כושר

חזיית בגד ים עם אלמנטיים השאולים מבגדי ים של שחיינים מקצועיים

מחירים:

ביגוד ואביזרים: 99-1999 ₪

נעליים: 249-499 ₪

הקולקציה של אביב/קיץ 2013 בחנויות הדגל של אדידס בנמל ת"א, קניון רמת –אביב ובקניון גרנד קניון בחיפה.

צילומי קטלוג: ויוויאן סאסן

באתר:

http://www.adidas.com/campaigns/stella/fw11/content/default.asp?strCountry_adidascom=com

מתוך הבלוג של אלישבע כספי

http://saloona.co.il/elisheva/


אלישבע כספי
קוראת ווג מתמידה בערך מגיל שמונה (עם שתיים וחצי מילים באנגלית, בלבד) אשר משתגעת על ירחוני אופנה ועיצוב מילדות, עוד מהימים בהם היה אבא חוזר מנסיעותיו בחו"ל עם ערימת מגזינים, ומביא לה את ריח העולם הגדול. למדה ועשתה תארים (LL.B במשפטים ו- MBA במנהל עסקים) אז היא גם עו"ד, אבל מעדיפה לעסוק במה שהיא אוהבת באמת, כתיבה ואופנה ביחד ולחוד.