בשנה האחרונה אובחנתי כחולת סוכרת מתחילה.
האבחנה של הרופא, להתחיל בטיפול תרופתי.
החלטתי לחקור לעומק את נושא האוכל, מה כדאי ומה לא כדאי לסכרתיים לאכול
והגעתי לתובנות לעיתים מפתיעות, לעיתים ברורות מאליהן אבל עדיין מאירות ומעירות כל פעם מחדש.
החלטתי שהטור הזה יכוון למנות מומלצות, לחולי סכרת, במגוון מסעדות טובות ואיכותיות.
סושי הוא אחת מן המנות ומסעדת "מון" ברח' בוגרשוב בת"א (MOONׂ) היא אחת
מהמסעדות האהובות עלי מזה שנים רבות.
חשוב להבין כי בסושי יש כל מיני סוגי מנות, ומילת המפתח בסושי שמתאים לסכרתיים היא דגים.
חשוב לאכול מנות קטנות, או מנות מסוג טרטר, סשימי, מנות שהאורז בהן הוא מרכיב קטן יחסית.
לאורז הסושי מוסיפים סוכר, וכל מקום והמינונים שלו. לפני שבועיים אכלתי סושי בסושיה
קטנה וחביבה ליד ביתי, שהיה מתקתק וטעים, ושעתיים אחרי, הסוכר היה גבוה
מאוד, דבר שמעיד על כך שצריך להיות עם יד על הדופק ולקחת בחשבון כל סושי לגופו.
במון, יש כמה מנות מומלצות:
כמובן, הבסיסיות ביותר – מנות סשימי – הדג עצמו, בנתחים דקים ויפים. חשוב לאכול את
הסשימי עם סויה ולא עם רטבים כמו טריאקי שמכילים הרבה סוכר. כל מנות הסשימי מתאימות
מנות הטרטר אף הן מומלצות מאוד. מדובר לרוב על קוביות דג עם אבוקדו ורוטב צלפים.
(לעיתים במקום האבוקדו יהיה מנגו או פרי אחר). מנה נהדרת ששומרת על ערכי הסוכר יציבים.
זו המנה שאכלתי: טרטר סלמון
אפשר גם לאכול מנות עם קצת אורז, למשל מנה שנקראת פלמינגו – שבה הדג
עוטף את האורז והוא המרכיז המרכזי ומעל ביצי דגים – גם טעים וגם בריא.
וגם מנות מאקי שבהם הדג והירקות הם הדומיננטיים
חשוב מאוד לבדוק שעתיים אחרי את רמות הסוכר. מומלץ שיהיה מתחת ל- 140.
רמות הסוכר שלי, שעתיים אחרי עמדו על 110!!! זה אומר שרמות הסוכר היו יציבות
ומעבר לכך שמדובר במנה בריאה כי היא מכילה בעיקר דגים וירקות, היא גם טעימה וגם
אידיאלית לחולי סכרת, כך שאלמלא מחירי הסושי שלא זולים, הייתי נוטה להמליץ
לחולי סכרת לאכול זאת על בסיס קבוע, כמה פעמים בשבוע.
במסעדה יש מסוע, ומנות סושי מסתובבות לאורך כל המסעדה, חוויה בפני עצמה.


















