סופגניות מתוקות עם רוזמרי – קלות להכנה

בחורה עם מחשב נייד

סופגניות היו ביג NO-NO אצלי בבית.

אבל מאז שאני אמא – יש לי קצת פחות ברירה 🙂

אז החלטתי לבחור בסופגניות ביתיות, כאלו עם מצרכים די בסיסים שאני יודעת מה יש בהן

להכין אותן קטנות ומתוקות – ולגם להנות עם זמן איכות עם הקטן… ככה,  הן לא נשמעות לי כל כך רעות…

אני מאוד אוהבת לשחק עם מתכונים, כמעט אף פעם לא יצא לי להכין מתכון 1:1… אני תמיד "משדרגת".

לפעמים יוצא ולפעמים מפספסים, הפעם – יצא אליפות!!!

הסופגניה הכי טעימה שאכלתי… אמיתי. 5 דק’ הכנה. ולא נשאר כלום!

אז קבלו מתכון סופגניות קל  ושווה במיוחד

 

מצרכים:

לבצק:

  1. 1 כוס קמח תופח
  2. 3 כפוץ סוכר
  3. 1 כף גדושה פודינג וניל
  4. 1 ביצה
  5. 1 גביע יוגורט
  6. 1/2 כפית תמצית רוזמרי (כמו שוקולד-רוזמרין)

ציפוי ומילוי – כיד הדמיון.

אופן ההכנה:

1. מכניסים לכערה את כל המרכיבים מלבד הקמח, ומערבבים היטב.

2. מוסיפים את הקמח בהדרגה ובוחשים עד תערובת חלקה וצמיגית – חשוב שהבצק יהיה קשיח אבל לא קשה מידי.

3. מכניסים כדורי בצק  לשמן רותח. הכניסו מספר כדורים במקביל והנמיכו את האש לאש בינונית – הפכו בעזרת כף מתאימה.

 

טוב, הסופגניות מוכנות… אז איך ממלאים ומקשטים?

את הסופגניות הוצאתי הישר לתערובת סוכר וקינמון ואחרי שהצטננו מעט מילאתי אותן בריבת דובדבנים.

כדי להקל על המילוי המיסי 3 כפות גדושות בצלוחית קטנה במשך 30 שניות במיקרו ובחשי היטב

ובעזרת מזרק או שקית זילוף עם צנטר דק מלאי אותן בריבה.

.

אווריריות, זהובות וטעימות!

ואם הילדים אוהבים לגוון….

ציפוי שוקולד לבן וסוכריות צבעוניות תמיד ישמח אותם.

למתכונים ורעיונות נוספים מוזמנות לבלוג שלי מאמאבסטייל 

לטיפים נוספים ל מתכון סופגניות אשל ביתיות

אשמח לשמוע איך יצא!!!