בתור בשלנית מנוסה הייתי מסכימה לבשל כל דבר חוץ מדגים.
לפני שהייתי מקבלת על עצמי משימה לבשל לאיזה אירוע משפחתי או ביתי הייתי נמנעת מלבשל מאכלים שמכילים דגים מסיבה מאוד פשוטה: אני לא יודעת ולא אוהבת לנקות דגים.
הסיבה לכך מגיעה מימי הילדות שלי כאשר אבא הביא מהשקו דגים טריים וריח שלהם התפשט בכל הבית וגרם לי לבחילה קשה. מאז אני נגעתי רק בדגים מפולטים.

כאשר הוזמנתי לסדנת דגי הדן ובני דרום במתחם מבשלים חוויה, אמרתי לעצמי, אולי סוף סוף אני יצא מהחוויה בטראמטית ואלמד לנקות ולבשל דגים כמו שצריך?
אין מצב שאני אגע בדגים היום חשבתי לעצמי…

כבר בכניסה למתחם נתקלתי בהמון מגשים עם דגי פורל מבית דגי הדן מכל הסוגים ומינים:


איזה ריח!

תחילה קבלנו הסבר קצר מאורי מיטל, נציג חברת דגי הדן על הדגים:

בהמשך יאיר קבון, נציג ממושב בני דרום הסביר קצת על התוצרת הייחודית של כד-בני דרום- טעמים בשמן זית.

בין מוצרי המפעל הייחודיים ניתן למנות את מוצרי האנטיפסטי: פרוסות של חצילים, קישואים, בצל ופלפל במגוון צבעים קלויים בשמן זית כתית מעולה.

את השמן בבני דרום מייצרים בעצמנו בבית בד ייחודי המשלב שימוש בשיטות מסורתיות יחד עם מיטב הטכנולוגיה העולמית בתחום הפקת השמן. נוסף למוצרים אלו אנו מייצרים גם סדרה של ומוצרי גורמה מבוססי שמן זית, ובהם פסטו, צ'ימיצ'ורי וכן טפנדים – ממרחי זיתים ייחודיים. כמו כן אנו מוסיפים לייצר את אותם מוצרים שאנחנו מייצרים כל כך טוב כבר למעלה משלושים שנה -זיתים מיוחדים כגון: זיתים טבעיים מחורצנים, טבעות זיתים ועוד..
היות ואני לא מרגישה בנוח עם הדגים, התלבטתי קשות מה אני הולכת להכין? בסוף הצטרפתי לצוות של שתי בנות יותר מנוסות דגנית ואורלי שהכינו מנה מיוחדת שנראת מאוד מסובכת להכנה ובחיים לא הייתי חושבת שכל כך קל להכין אותה!
הכנו מנה מיוחדת של פלפל שרי כבוש במילוי סלט פורל מעושן. הבאתי קצת טעימות מהמנה לבעלי וחמותי וקבלתי כבר הזמנה להכנת המנה לאירוח סוף שבוע:)

מצרכים:
2-3 צנצנות פלפל שרי כבוש "בני דרום"

2-3 פילה פורל מעושן

1 בצל אדום קצוץ דק
1 בצל ירוק קצוץ דק
2-3 מקלוני סלרי קצוצים דק
2-3 כפות מיונז
כף ממרח לימונים כבושים "בני דרום"

אופן ההכנה:
תחילה למדתי מאורי תהליך נקיון הדג. סוף סוף למדתי לנקות את הדג בקלות וללא "תופעות לווי":)

עם סכין מטבח חותכים את הפורל באמצע ומוצעים את העצם הגדולה. לאחר מכן, מחפשים עצמות קטנות ומוצאים גם אותן.




מועכים את הפורל בעזרת מזלג או מפוררים בעזרת האצבעות:

מוסיפים את הירקות ועשבי התיבול הקצוצים , מוסיפים את המיונז והממרח לימונים כבושים ויוצרים מעין ממרח סמיך.


ממלאים את הפלפל שרי בתערובת הפורל ומגישים עם זילוף של שמן זית וזאת תמונה ממה שיצא לי בבית : http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2337105&r=1

בין השולחנות הסתובבו שפים אסי דהאן ומיקלה בוצטו ונתנו הסברים והערות לגבי תהליך הכנה של מתכונים:

פתאום באמצע הכנת המנה אני שומעת צעקה של יוני: "יולי, בואי לפה, תכיני חריימה פולני שלך! אני הכנתי כבר אחד וחייבת להכין קינוח!".
בדיוק יום לפני זה הכנתי חריימה שקראתי לו פולני בגלל המרכיבים המתוקים בו.
אז ישר נגשתי לעבודה:
מצרכים:
3 דגי פורל שלמים גדולים

- 1 ראש שום קלוף ופרוס לפרוסות
- 3 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית פלפל צ/ילי גרוס יבש
- 2 עגבניות חתוכות
- כפית גדושה כמון
- 2-3 כפות ממרח עגבניות מיובשות
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כוס שמן
מסירים ראש וזנב מהדג ומחלקים ל- 3 נתחים.

גילוי נאות: יונית חתכה את הדג:


מטגנים את פרוסות השום, מוסיפים את הפלפל הירוק והגמבה וממשיכים לטגן בשתי דקות נוספות. מוסיפים את הפפריקה, הצי'ילי והכמון ומטגנים כדקה נוספת. אני הוספתי גם קצת רוטב צ'ילי:)
מוסיפים ממרח עגבניות מיובשות, וכוס מים ומבשלים רבע שעה לפחות בסיר מכוסה. מתבלים במלח, טועמים ומשפרים טעם. מכניסים את הדגים לסיר ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.

וזה מה שיצא לי: (כמובן שקבלתי נזיפה משף מיקלה בוצטו על זה שדגים התפרקו לי קצת…)
אבל הכל ברוח טובה:)

וזה חריימה הידוע של יונית:

כאשר הבאתי חתיכה מכל סוג של חריימה הביתה לטעימה של בעלי הוא אמר ששלי יותר טעים (פולני לא:)
בהמשך טעמנו ממגוון מנות שהכינו חברי הבלוגרים מפורלים של דגי הדן ורטבים של בני דרום:

למידע נוסף ושפע מתכונים:
אתר של דגי הדן:http://www.danfish.co.il/
אתר של בני דרום: http://www.kad.co.il/












