גשם בחוץ ואין כל כך הרבה רעיונות מה אפשר לעשות עם קטנטנים בבית..
מחליטים לקפוץ לקניון שרונים להשקת סדרת סדנאות בישול ואפיה לילדים לפי הקונספט החדשני המאפשר לילדים ובני נוער לקחת חלק בפעם הראשונה בפעילות קולינרית שתכניה נבנו באופן ייחודי לילדים.


הגענו בשעה 18 למחזור שני של פעילות (מחזור ראשון התקיים בשעה 17)

הקורסים הועברו על ידי שפים מומחים בתחומם, ומדי חודשיים ייפתח קורס בנושא אחר. הפעילות מותאמת לכל כיס ולכל ילד המעוניין לשכלל את יכולותיו במטבח עד לכדי התמקצעות.
את קורס האפייה הועבר ע"י שפית קונדיטורית אסטלה בה למדו ילדי להין באלגן של הקיסר או במילים מקצועיות יותר "קייזר שמארן": פנקק בלאגן עם ריבת דובדבנים.למה בלאגן של הקיסר?

אסטלה הסבירה לילדים שקיסר רצה להכין לעצמו מאכל מיוחד, הוא זרק את כל המרכיבים אל תוך הקערה ואז נוצר לו בלאגן.

אז מה כלל הבלאגן של הקיסר?
בקערה הילדים ערבבו 3 כפות קמח עם כף סוכר עם חלמון אחד וחלבון אחד מוקצף, הוסיפו 1/2 כוס חלב וערבבו טוב טוב.מטגנים את הבלילה על מחבת שחוממה מראש, מוסיפים כדור גלידה וריבת דובדבנים והמנה מוכנה!




בסוף הילדים טעמו את מעשה ידיהם:



כל משתתף בסדנא מקבל חבילה אישית הכוללת תיקיה, סינר, כובע שף, מארז מתכונים, פלייסמנט ומדבקה לקישוט הכובע.

הפעילות תתקיים מדי יום רביעי במתחם מיוחד שייבנה לטובת בית הספר לבישול, במתחם שרונים, כאשר השיעור הראשון יתחיל בשעה 17:00 והשני בשעה 18:00.
משך כל קורס 6-7 שיעורים, כאשר עלות קורס עומדת על 60 ₪ בלבד, הנתרמים לילדי עמותת "כנפיים של קרמבו", תנועת נוער לילדים ונוער עם צרכים מיוחדים.
לו"ז הקורסים:
| תאריכים | שם השף | שם הקורס |
| 30.10-18.12 | אסטלה | אפייה |
| 25.12-5.2 | משה בראל | המטבח האיטלקי |
| 12.2-19.3 | תמי סול | לבשל בריא וטעים |
| 26.3-14.5 | ערן ירוחם | קסם המטבח של המזרח הרחוק |
| 21.5-2.7 | איקה כהן | רזי השוקולד |
פרטים נוספים באתר:http://www.sharonim-mall.co.il/
בעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/sharonim.mall












