סדנת בישול לילדים

בחורה עם מחשב נייד

גשם בחוץ ואין כל כך הרבה רעיונות מה אפשר לעשות עם קטנטנים בבית..

מחליטים לקפוץ לקניון שרונים להשקת סדרת סדנאות בישול ואפיה לילדים לפי הקונספט החדשני המאפשר לילדים ובני נוער לקחת חלק בפעם הראשונה בפעילות קולינרית שתכניה נבנו באופן ייחודי לילדים.

הגענו בשעה 18 למחזור שני של פעילות (מחזור ראשון התקיים בשעה 17)

הקורסים הועברו על ידי שפים מומחים בתחומם, ומדי חודשיים ייפתח קורס בנושא אחר. הפעילות מותאמת לכל כיס ולכל ילד המעוניין לשכלל את יכולותיו במטבח עד לכדי התמקצעות.

את קורס האפייה הועבר ע"י שפית קונדיטורית אסטלה בה למדו ילדי להין באלגן של הקיסר או במילים מקצועיות יותר "קייזר שמארן": פנקק בלאגן עם ריבת דובדבנים.למה בלאגן של הקיסר?

אסטלה הסבירה לילדים שקיסר רצה להכין לעצמו מאכל מיוחד, הוא זרק את כל המרכיבים אל תוך הקערה ואז נוצר לו בלאגן.

אז מה כלל הבלאגן של הקיסר?

בקערה הילדים ערבבו 3 כפות קמח עם כף סוכר עם חלמון אחד וחלבון אחד מוקצף, הוסיפו 1/2 כוס חלב וערבבו טוב טוב.מטגנים את הבלילה על מחבת שחוממה מראש, מוסיפים כדור גלידה וריבת דובדבנים והמנה מוכנה!

http://youtu.be/UGb1-pXK3ZY

בסוף הילדים טעמו את מעשה ידיהם:

כל משתתף בסדנא מקבל חבילה אישית הכוללת תיקיה, סינר, כובע שף, מארז מתכונים, פלייסמנט ומדבקה לקישוט הכובע.

הפעילות תתקיים מדי יום רביעי במתחם מיוחד שייבנה לטובת בית הספר לבישול, במתחם שרונים, כאשר השיעור הראשון יתחיל בשעה 17:00 והשני בשעה 18:00.

משך כל קורס 6-7 שיעורים, כאשר עלות קורס עומדת על 60 ₪ בלבד, הנתרמים לילדי עמותת "כנפיים של קרמבו", תנועת נוער לילדים ונוער עם צרכים מיוחדים.

לו"ז הקורסים:

תאריכיםשם השףשם הקורס
30.10-18.12אסטלהאפייה
25.12-5.2משה בראלהמטבח האיטלקי
12.2-19.3תמי סוללבשל בריא וטעים
26.3-14.5ערן ירוחםקסם המטבח של המזרח הרחוק
21.5-2.7איקה כהןרזי השוקולד

פרטים נוספים באתר:http://www.sharonim-mall.co.il/

בעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/sharonim.mall