לא הספקתי להיכנס בדלת וכבר שמעתי מישהי אומרת "קרניסטים". זה לא שאני נגד טבעונים. אחדים מחברי הטובים הם טבעונים. למשל, עדי כהן סימן-טוב, שיש לה בלוג יפהפה פה בסלונה, והיא מלמדת סדנאות של בישול טבעוני. אבל המילה קרניסטים באה לי לא בטוב. אנחנו אוכלי-כל, ככה קוראים לזה.
רגע, מהתחלה.
עדי המקסימה הזמינה אותי להתארח אצלה בסדנה של בישול טבעוני. זה מה שיוצא כשבכל פגישה שלנו אנחנו מדברות על אוכל. אז הגעתי אליה בבוקר שישי נעים אחד, לסדנה של ארוחת בוקר טבעונית. התארחו שם כמה אנשים, בדרגות שונות של טבעונות, וכולנו באנו אל עדי כדי ללמוד איך מכינים ארוחת בוקר טבעונית עשירה, מזינה וטעימה, בלי לוותר על התחושה של ביצים וגבינה.
התפריט היה עשיר מאוד: הכנו ממרחים של עדשים ושל טחינה, "גבינות" מטופו, משקדים ומקשיו, בורקס פילו ממולא בתרד וממרח קשיו, טאבולה של קינואה, לחם בירה מקמח כוסמין והיו לנו גם מקושקשת ושקשוקת טופו וגרנולה לקינוח.
אני יודעת שהדלקתי אצלכם את התאבון, אז הנה כמה תמונות:
ממרחים של קשיו עם שמיר, בצל ירוק וזיתים. ממש כמו גבינה למריחה!
גבינת טופו קרמית לבנה ועדינה. בה השתמשנו גם למילו של שבלול הפילו עם התרד:
זה פריך וטעים כמו שזה נראה. ומה מרוח למעלה בשביל המראה השזוף? שמן זית. פשוט מצויין.
"מקושקשת" מטופו קשה, עם בצל ופטרוזילה.
הידעתם? כדי לקבל טעם ביצתי למאכלי הטופו, מוסיפים מלח הודי שחור בשם קאלה נמאק. המלח הזה מכיל בתוכו כמה תרכובות גופרתיות שנותנות ריח של ביצה קשה לכל דבר.
ולא רק מקושקשת הכנו, אלא גם את מלכת ארוחות הבוקר הישראליות, השקשוקה. הרוטב האדום הוא רוטב כהילכתו, ובמקום ביצים מכינים גבעות של טופו עם קמח חומוס, עם המלח שהזכרתי קודם. ממש טעים!
הכיכר הזו היא משהו מיוחד. זו "גבינה" אפויה משקדים וקשיו. משרים את השקדים והקשיו במים, טוחנים אותם עם לימון ושמן זית, תבלינים ומלח, ותולים לניקוז נוזלים למשך מספר שעות בבד חיתול, בדיוק כמו גבינה. אחר כך אופים את הכיכר בתנור ומקבלים משהו במרקם של גבינה קשה-מתפוררת, עם ציפוי פריך. מכל המאכלים שהכנו, זה במיוחד תפס את תשומת ליבי. אני יודעת שקוראים לזה "גבינה", אבל בעיני זה מאכל ייחודי שלא צריך להתחפש לגבינה. זה טעים עם לחם הבירה שהכנו, כפירורים בסלט וסתם בפני עצמו.
גבינת שקדים אפויה במעטפת פריכה
המצרכים
150 ג' שקדים טריים מקולפים וטחונים
50 ג' קשיו טרי
1/2 כוס מים + מים להשריית האגוזים
1-2 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות שמן זית
1-2 שיני שום
כפית ורבע מלח
תוספות לפי הטעם: טימין, אגוזים, קימל וכיו"ב
כלים ספציאל
מעבד מזון עם להב מתכת, בד לגבינה, מסננת, תבנית קטנה לתנור
אופן ההכנה
ערב קודם: משרים את השקדיו והקשיו במים פושרים למשך שעתיים או במים רותחים למשך חצי שעה.
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון וטוחנים למשך מספר דקות, עד שמתקבלת עיסה משחתית.
מעבירים לבד חיתול, קושרים מלמעלה ומניחים במסננת במקרר לטפטוף למשך הלילה (8 שעות).
ביום הבא: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית קטנה שבה אופים את הגבינה. משמנים מעט כדי שלא ידבק, פותחים את הבד והופכים את כדור הגבינה לתוך התבנית כך שהצד היפה שלו יהיה כלפי מעלה.
אופים את הגבינה כ-40 דקות עד שהיא מתחילה להשחים מלמעלה. הגבינה תהיה פריכה מבחוץ ורכה מבפנים ולגמרי טעימה חמימה או קרה.
נשמע טוב? אני יודעת. היה מצויין.
אם אתם רוצים גם ללמוד אצל עדי, אתם מוזמנים לפנות אליה כאן או בטלפון 052-6393378. יש לה מגוון סדנאות לכל סוגי האוכל הטבעוני, כיף אצלה ונעים וטעים.
וההיא עם הקרניסטים? עד סוף המפגש היא היתה אצלי כמו גבינה מטופו רך. תסמכו עלי. אנחנו אוכלים הכל, גם גבינה מטופו רך.
זה הכל להפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥
♥ רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב? ♥















