המטלה האחרונה שהוטלה עלינו היא להכין מנה שלמדנו במהלך הקורס ולשדרג אותה… מכיון שכל מה שלמדנו והכנו היה מושלם ואין ממש מה לשדרג החלטתי להכין מין סוג של אושפלואו..
נתחי פרגית צלויה עם אורז ירוק:
חצי קילו פרגיות נקיות מגידים וסחוסים למיניהם חתוכות לקוביות
1/4 כוס שמן זית
מיץ לימון אחד בינוני
קוביית פטרוזילה קפואה של דורות או צרור קטן טרי קצוץ
מלח ופלפל
מעט פפריקה אדומה מתוקה
מערבבים הכל ומשרים את נתחי הפרגית למינימום שיעה – מקסימום 24 שעות
לאורז:
2 כוסות אורז רגיל שטוף ומסונן
רבע כוס שמן זית
3 וחצי כוסות מים + כף אבקת מרק (אם רוצים, לא חובה)
בצל אחד קטן קצוץ או קוביית בצל מטוגן של דורות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה או קוביית פטרוזיליה קפואה של דורות
חצי כוס כוסברה קצוצה או קוביית כוסברה קפואה של דורות
חצי כוס שמיר קצוץ או קוביית שמיר קפואה של דורות
מלח ופלפל שחור גרוס
מחממים שמם זית בסיר רחב, מוסיפים את הבצל והירק ומערבבים, מוסיפים את האורז ומטגנים כ3-4 דקות, מוסיפים את הנוזלים ומביאים לרתיחה, מכסים במכסה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.
לא פותחים את המכסה בתום הבישול ונותנים לאדים להיספג באורז.
במחבת פסים או מחבת גדולה מחממים מעט שמן זית, מטגנים את הפרגיות המושרות עד אשר מזהיבות יפה, מוסיפים אותן לסיר האורז עם נוזלי הצלייה ומערבבים בכף עץ, מבשלים כ5 דקות נוספות על להבה בינונית ומתקנים תיבול אם צריך
מעטרים בפטרוזיליה טרייה קצוצה וצימוקים/חמוציות או זרשרק (כמו בתמונה)
מגישים בליווית סלט ירקות קצוץ
רשימת תודות
תודה מיוחדת לדנית סלומון ולצוות סלונה שטרח ועמל על הפריוייקט הזה
תודה מיוחדת גם לכל חברי מקבוצת "לימונצלו" הנהדרים
תודות לכל חברי הקבוצות הנוספות בראשותן של פאני רוטשטיין ודולי מנו תל אור – היה כיף להיפגש פעם בשבוע, הלוואי נמשיך לעונה שנייה
וכמובן תודה לדורות ונעמן
היה כיף!! ניפגש בשמחות
חג שמח














