נשיקות רועים וחברים.

shepherd's pie kisses
צבעוני, עשיר וכל כך טעים!

השבוע קיבלנו משימת מאסטר שף – מנה שהמרכיב העיקרי שלה הוא תפוחי אדמה.
מה אומר ומה אגיד – זה לא בדיוק ירק ״בריא״ בטח שלא רזה ולדעת שאני חייבת להכין משהו עם זה הכניס אותי למעט לחץ. אז אחרי עבודת מחקר יסודית ומעמיקה הגעתי למתכון הרצוי, מיד התקשרתי לעזרת חבר ואורי נרתם למשימה.
אין דבר שאני יותר אוהבת, מאשר לבשל עם חברים.
בעיקר כי חולקים את המטלות, אך גם כי תמיד יש מי שיסיים מהצלחת.
אז השבוע הבאתי את הידיד הכי בשלן שלי למשימה השבועית – תכירו את אורי שהוא גם בסיסט בחסד, גם בשלן מטורף וגם רווק בנות(!)
(הוא גם יהרוג אותי ברגע שיבין שאני מציגה אותו בבלוג שלי-אז אל תגלו לו).
FullSizeRender_3
מה הכנו לכן הפעם?
וריאציה לפאי הרועים הקלאסי, שינינו את צורתו וצבעיו וקיבלנו  sepherd's pie kisses
אבל המהות לא השתנתה, אותו פירה אותו בשר בטעמים והגשה מעט שונים, מקווה שתהנו!

מצרכים:
FullSizeRender_800x617
לעטיפה:
4 תפו״א
1 בטטה
2 גזרים
אפונה קפואה
סלק
2 חלמונים
1 ביצה
מרווה
חמאה
שמנת מתוקה
חצי ג׳ינג׳ר דורות
אבקת אגוז מוסקט

לבשר:
חצי קילו בשר
בצל סגול
3 שום דורות
1 בצל מטוגן דורות
2 עגבניות בזיליקום דורות
גזר
סלרי
יין אדום
שמן זית
פפריקה
עלי דפנה
מעט מיץ לימון
תערובת ראס אל חנות (תיבולים לפי טעמכם האישי)
קינמון

אופן ההכנה:
המילוי:
– לטגן בסיר את הבצל, הגזק והסלרי קצוצים דק ולהמליח.
– להוסיף את השום והבצל של דורות.
– להוסיף את הבשר הטחון.
– לשפוך יין אדום (בערך כוס קטנה).
– להוסיף את העגבניות של דורות.
– מעט מיץ לימון.
– תיבולים (מה שרשמתי הוא אופציונאלי אבל כל אחד וטעמיו).
FullSizeRender_3_800x600

לא הכי יפה, אבל כל כך טעים!
הכיסוי:
– מבשלים את הבטטה ותפוחי האדמה בסיר אחד.
– ובסירים נפרדים את האפונה הסלק והגזר.
– לאחר ריכוך של כל אחד מהירקות בזמנו שלו מועכים אותם בנפרד לכדי מחית ביחד עם חמאה ושמנת מתוקה.
– את פירה תפוחי האדמה תיבלנו עם אגוז מוסקט ומלח והוספנו לו 2 חלמונים.
– את פירה הבטטה ומחית הגזר חיברנו ותיבלנו בג׳ינג׳ר כתוש ומלח.
– למחית האפונה הוספנו מרווה ומלח.
– לסלק לא צריך להוסיף כלום.
FullSizeRender_1_800x644
– לאחר שהכל מונח בקערות נפרדות מוסיפים מעט מהפירה לכל אחת מתערובות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
– את הביצה מקשקשים ומפזרים בין התערובות.
– משטיחים את התערובות לעיגולים בתבנית מעל נייר אפיה.
FullSizeRender_2_800x800-2
FullSizeRender_2

– מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות ל10 דקות או עד השחמה קלה.
FullSizeRender_4
ומה שביניהם:
– לפזר את הבשר מעל לדיסקיות המחית שלנו.
FullSizeRender_4_800x600
– ולזלף מעליהן עוד פירה.
FullSizeRender_5_800x613 FullSizeRender_6_800x600
מתרכזים
– להכניס לתנור לעוד 10 דקות ואתם מסודרים.
FullSizeRender_9
אז מה חשבתן על המתכון? מכירות משהו דומה? מה בא לכן לקרוא בפעם הבאה?
#צמאהלפידבקים 😉

עד הפעם הבאה
stay beautiful!