אני חולה על קפה, כל הזמן מחפשת את המקום הבא, משהו שיהיה טוב באמת. יש באינטרנט הרבה יותר מדי חנויות קפה גדולות וגנריות שלא מציעות שום דבר מיוחד באמת. כל מה שמקבלים בעמוד הראשון של גוגל זה אתרים גדולים שמוכרים קפה ישן ואפור של המותגים הגדולים בעולם. "מותגים גדולים זה לא טוב?" אתם שואלים? אז התשובה היא לא. מדובר בפולי קפה ישנים שנקלו לפני הרבה זמן, נארזו ונחנקו וחיקו הרבה יותר מדי זמן עד שהגיעו לכוס שלכם.
כל כך הרבה זמן חיפשתי משהו טעים ולא מצאתי עד שהחלטתי כבר לקנות פולי קפה ירוקים ולקלות קפה בעצמי. משוגעת, אני יודעת, אבל עם טעם טוב וחוסר פשרות כשזה מגיע לדברים שאני אוהבת. וקפה אני אווווהבת! בקיצור נמרץ, חיפשתי פתרונות יצירתיים, עד שבמקרה, בכלל בחיפוש במפות של גוגל מצאתי את "קפה עולה", שזה בעצם בית קלייה קטן משלנו (ישראלי) והם מפעילים גם אתר חנות (וגם מוכרים במקום).
אז נסעתי אליהם בשישי בבוקר כדי לבדוק במה מדובר, כי סיקרן אותי לראות בית קלייה בלייב וגם לשאול שאלות על מה זה אומר קפה ישראלי מקומי. גם הלכתי כדי להריח את הקפה המתבשל, כי לפי האתר שלהם (בקישור למעלה) הם קולים קפה חדש יום יום. מגניב.
אז נסעתי לקיבוץ חצור או חצור-אשדוד, לא יודעת למה יש לזה שני שמות שונים, שזה לא נורא רחוק מהבית שלי בראשון, וגם הנוף של השדות בדרך די יפה. במקום פגשתי את ניר, שהוא הבעלים והמנהל והקולה הראשי או איך שלא נקרא הטייטל. ניר הוא לפולי קפה מה שרות וסטהיימר היא ל… חיים טובים. לא אתפלא שאם הוא נפצע במקום דם יוצא לו אספרסו. ישבתי איתו לשיחה מאוד מלמדת על קפה והיסטוריה (מסתבר שהוא למד היסטוריה של היהודים באוני' העברית). שתינו קפה שהיה הדבר הכי טעים שיצא לי לטעום כבר שנים או אי-פעם, קניתי שתי חבילות, אחת פולי קפה חד זני ואחת תערובת של ערביקה. אני שותה הרבה קפה! אני מאוד מרוצה, בלשון המעטה, הקפה הכי טעים ששתיתי וממשיכה לשתות. באמת פנינה. אני גרופית (כתבתי חוות דעת נחמדה לקפה עולה בגוגל מפס שעזרו לי בתגלית).











