חשבתי וחשבתי איזה מתכון אני אעלה בפוסט הראשון שלי, והחלטתי להכין פסטה שמנת פטריות עם טוויסט קטן,
מתכון פשוט ומהיר , מתאים לימים העצלים שאין לנו כוח להשקיע , מכינים וטורפים , אין טעם לשמור לאחר כך , אוכלים חם וטרי
אני אצרף תמונות של כל התהליך :
המרכיבים
חבילה אחת של פסטה ברילה , אני בחרתי פנה אבל אפשר לגוון
שמנת לבישול 500 מ"ל
כשלוש כפות יין לבן
שמן זית
בצל פרוס
פטריות שמפניון טריות חתוכות -חבילה
רצועות סלומון מעושן
כף שום כתוש
כף אגוז טחון – או המלך או לוז (אפשר גם לוותר)
מלח
פלפל
עלי בזיליקום
מתחילים לבשל את הפסטה לאחר שהרתחנו את המים, למים הוספתי כפית מלח וקצת שמן זית, אני מבשלת בדיוק 12 דק כי אחר כך הפסטה מצטרפת לרוטב ועוברת בישול נוסף, לכן 12 דק מספיקות כדי שלא תתבשל יותר מידי
לבנתיים במחבת טיגנתי עד להזהבה את הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפטריות לעוד כמה דק של טיגון קל.
לאחר שגם הפטריות הזהיבו טיפה , מוסיפים את היין , השום (אני מעדיפה בשלב הזה ולא עם הבצל כי אז השום נשרף) , האגוז, מלח ופלפל לפי הטעם
אם יהיה מקום לתיקון התבלינים אפשר לעשות זאת גם לאחר שמוסיפים את השמנת.
אחרי שנתנו ליין להצטמצם קצת, מוסיפים את הפרוסות סלומון , מערבבים הכל ביחד ומוסיפים שמנת לבישול. בשלב הזה צריך לערבב את הרוטב לעיתים קרובות, וזה הזמן גם לטעום האם חסר משהו וכמובן להוסיף,
קוצצים את עלי הבזיליקום ומוסיפים לרוטב.
הפסטה בטח כבר מוכנה, מסננים אותה ושוטפים במים קרים.
מצמצמים עוד קצת את הרוטב, ומעבירים את הפסטה למחבת, לא העברתי את כל הפסטה אלה 3\4 מהכמות, כי זה כבר היה נראה יותר מידי לרוטב, מערבבים היטב במשך שלוש ארבע דק נוסף ו….. הפסטה מוכנה
נשאר רק להעביר לצלחת , לגרד מעל גבינת פרמזן ולהינות!!! בתאבון.

















