ניוקי עם בטטה ברוטב מנגו קארי

בפעם הבאה שאתם רוצים להכין ארוחה מזינה בקלות ובמהירות, תוכלו להתפנק עם ארוחה במחבת: שילוב של ירקות, ניוקי ורוטב מעניין

אמצע החופש הגדול, אחר-צהריים מאוחרים לקראת ערב, יצאתי לבלות עם חברים. רק אני, בלי החצי השני ובלי הבנות. כן, גם לאמא מותר לבלות. צלחתי את הפקקים של חמישי בערב די בקלות והגעתי לאקדמיית בולטהאופ בנמל תל-אביב לסדנת בישול לרגל השקת סדרת רטבים חדשים של יד-מרדכי.
אחרי סיבוב נשיקות, "תדלוק" במשקה דמוי מוחיטו על בסיס ערק עם מיץ לימון ונענע ופטפוט בין חברים, הגיע השף יניב גור אריה, שהיה שותף לפיתוח הרטבים, לספר לנו על המאפיינים של כל רוטב ולאילו שימושים מתאים בעיקר. מהר מאוד שמעתי את השם שלי נזרק לחלל האוויר, כשהוא הגיע לדבר על רוטב מנגו קארי, שמתאים לתבשילים צמחוניים ולהקפצת ירקות. בהתחלה חששתי, כי יש לרוטב ריח של עמבה עדינה, אבל הוא טעים מאוד. עוד בסדרה רוטב שזיף ורימון, רוטב טריאקי ורימון ורוטב צ'ילי שום. שמחתי לדעת שהרטבים לא מכילים חומרים משמרים וצבעי מאכל.
.

IMG_7361

.
בסדנה, כמו בסדנה. אחרי שלב ההסברים, הגיע שלב ההדגמה. עכשיו הצטרף להרכב השף אבנר לסקין, שלימד אותנו כמה פטנטים לאידוי דגים בכלי במבוק וצליה של מגוון בשרים עם הרטבים החדשים.
.

IMG_7364

.
עכשיו הגיע תורנו. התחלקנו לזוגות. אני בצוות של הצמחונים. החלטנו לנסות את רוטב המנגו קארי. נגשנו לשולחן המצרכים הענק והיו לנו כל-כך הרבה ירקות ומרכיבים, שרצינו להשתמש בהם, שהחלטנו לעשות 2 מנות, כל אחת אחראית על מנה. אני בחרתי להכין ניוקי עם בטטה וכרשה. יצא ממש טעים.
promo_long

ניוקי עם בטטה ברוטב מנגו קארי

מצרכים:
1 חב' ניוקי מוכן לבישול
1/4 כרשה חצויה ופרוסה
1 שן שום קצוצה
2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות
1 כף מלח
1/3 בקבוק רוטב מנגו קארי יד מרדכי
1-2 כפות כוסברה קצוצה
1 בצל ירוק קצוץ
מיץ מחצי לימון
.
DSC_2927
.
אופן ההכנה:
1. מרתיחים סיר גדול עם מים לבישול הניוקי ובינתיים מכינים את הירקות. (לא מכניסים את הניוקי לסיר עד שלב 4 בהמשך).
2. מטגנים במחבת גדולה את הכרשה והשום בשמן זית עד שהם הופכים שקופים.
3. מוסיפים את הבטטות וכוס מים ומבשלים / מטגנים עד שהבטטות מתרככות.
4. כשהבטטות רכות מוסיפים 1 כף מלח לסיר המים הרותחים, מוסיפים לתוכו את הניוקי ומבשלים 2 דקות עד שהניוקי מוכנים. (לא לשפוך את מי הבישול של הניוקי).
5. מעבירים את הניוקי למחבת עם הבטטה, מוסיפים 2/3 כוס ממי הבישול של הניוקי ומערבבים בעדינות. ממשיכים לבשל עד שהמים נספגים.
6. מוסיפים את הרוטב, כוסברה, בצל ירוק ומיץ מחצי לימון. (אין צורך להוסיף מלח ופלפל – יש מספיק במי הבישול של הניוקי וברוטב).
7. מערבבים לספיגת טעמים, מורידים מהאש וטורפים.
.
IMG_7371
.
בתאבון !