
לעבודה:
מערבבים את כל מצרכי הבצק יחד (מלבד המלח) ולשים מעט, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך ואחיד (כ 10 דקות). מניחים בקערה מכוסה לתפיחה של כשעה. לאחר התפיחה חובטים בבצק להוצאת האוויר ומניחים לתפיחה נוספת למשך כחצי שעה . בינתיים מכינים את המלית: מטגנים את הבצל והפטריות, מערבבים עם עדשים, מרסקים מעט יחד בעזרת מזלג, מוסיפים תבלינים, עגבניות, פטרוזיליה וצנוברים, טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים את הבצק לכדורים. כל כדור מרדדים לעיגול (כמו פיתה) אם רוצים, אפשר להגביה מעט את השוליים. על כל פיתה מניחים 3-2 כפות מתערובת העדשים והפטריות, משטחים ובשוליים מורחים מעט שמן זית .

מחממים את התנור ל- 190 מעלות, מניחים את הלחמה בעג'ון לתפיחה נוספת בתבנית לכ- 20 דקות ומכניסים לאפייה בתנור למשך כ- 20 דקות. מוציאים מהתנור, אוכלים מיד ומרגישים כאילו אתם בחופשה על גדות הנילוס (או לפחות שחקנים בסרט ערבית…)

אם נהניתם ואתם רוצים להיות בעניינים ולקבל ממני מתכונים שווים ישירות למייל שלכם, אתם מוזמנים ללחוץ על הכפתור “עקוב אחרי” בראש הפוסט משמאל (אפשרי במחשבים בלבד) ולהיות הראשונים לקבל מתכונים חדשים.
בשבועות הקרובים אני מקיימת סדנאות בישול חדשות, מוזמנים להתעדכן בתאריכים ובפרטים נוספים בדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח ולעקוב אחר המתכונים שאני מעלה גם שם (ויש גם מבצעים ותחרויות)
אה – ויש לי גם ערוץ יוטיוב בו אני מדגימה מתכונים ומלמדת איך להכין מנות טעימות בקלי קלות. מוזמנים להירשם גם שם ולקבל למייל שלכם את הסרטונים החדשים.
https://www.youtube.com/channel/UCEZab7YX70NMR0lL-kHAJCQ
חוץ מזה, אשמח שתשתפו את הפוסט הזה עם חבריכם או סתם תפרגנו בלייק
תודה 🙂











