חג השבועות בפתח, חג שרובו מבוסס על מאכלים מתוקים, בשילוב של קמח ומוצרי גבינה. מסורת זו מסורת ולא שוברים אותה. אבל מה לעשות אם גם אלה הרגישים לגלוטן רוצים לחגוג כהלכה את החג?. פשוט דואגים לתחליף, והוא קיים והוא טעים.
חברת אשבל והשפית עינת מזור יוצאים בסדרה חדשה של "תערובות כרגיל" לאפיית עוגות ללא גלוטן. התערובות קלות להכנה ומאפשרות לצליאקים ושוחרי הבריאות, אפיית עוגות מעולות ללא גלוטן כאילו נעשו במטבח פרטי.
סדרת תערובות העוגות "כרגיל" מתווספות לסדרת הקמחים "כרגיל" ללא גלוטן (רב תכליתי ולחם ומאפי שמרים), אשר פותחו ע"י השפית עינת מזור, והפכו למותג מוביל בקטגוריה.
סדרת התערובות החדשה מבית "כרגיל", בפיתוחה הושקעו חודשים ארוכים, מאפשרת הכנת עוגות בקלות ובמהירות. תערובת "כרגיל" אינה מכילה חלב, אגוזים וחומרים משמרים.
השפית-קונדיטורית עינת מזור נחשבת לפורצת דרך בפיתוח מוצרים ללא גלוטן ומהדמויות המובילות בשיח הקולינרי המקומי, בנושאים של אורח חיים בריא ובישול ואפייה ללא גלוטן. מזור, אימא לילדה צליאקית, ניהלה חברת קייטרינג מובילה שהתמחתה באירועים ללא אלרגנים בארה"ב, עומדת בראש הוצאת ספרים עצמאית, כותבת ספרי בישול בריא ואפייה ללא גלוטן, מעבירה סדנאות בישול ואפייה בארץ ובארה"ב, ולאחרונה נבחרה על-ידי חברת התעופה אל-על לשמש כיועצת קולינרית.
מתכון של עוגת "כמו גבינה", קלה ללא גלוטן וטבעונית, של השפית עינת מזור
המרכיבים לתבנית קפיצית עגולה 24 ס"מ
250 גרם גבינת שמנת טופוטי, בטמפרטורת החדר
2 יוגורט אלפרו בטעם וניל
250 גרם קצפת צמחית
100 גרם מזולה
1 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
1.5 כוסות קמח "כרגיל" ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפייה
ההכנה:
1. משמנים תבנית עגולה בשמן קוקוס או בתרסיס שמן צמחי, ומחממים תנור ל- 175 מעלות.
2. מערבבים את הגבינות בקערה ושמים בצד. מקציפים במיקסר את השמנת הצמחית עם אינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת עם פסגות רכות, ומקפלים את הגבינות לתוך הקצפת עד לקבלת מרקם אחיד ואוורירי.
3. מקרימים את המזולה ואת הסוכר כשתי דקות. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, תערובת הגבינות והמזולה עם הסוכר, עד לקבלת תערובת חלקה.
4. במדף התחתון של התנור מניחים תבנית עם מים למניעת סדקים בעוגה.
5. שופכים את בלילת העוגה לתבנית העגולה ומכניסים למדף האמצעי. אופים כ-40-35 דקות עד שהעוגה מתייצבת. כשהעוגה מתקררת לחלוטין ניתן לקשט אותה בפירות העונה חתוכים, או לפזר מעליה אבקת סוכר.
מתכון של קיש פטריות טריות וגבינת קשקבל – ללא גלוטן, של השפית עינת מזור
המרכיבים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
לבצק הפריך:
2.5 כוסות קמח "כרגיל" ללא גלוטן
1 כפית מלח
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה
1-2 כפות מים קרים, לפי הצורך
למלית:
2 כפות שמן זית משובח
4 גבעולי בצל ירוק, פרוס (גם החלק הלבן)
2 סלסלות פטריות שמפיניון, פרוסות
מלח ופלפל שחור
250 מ"ל שמנת לבישול
3 ביצים
1 כוס (150 גרם) גבינת קשקבל, מגוררת
1/4 כוס (20 גרם) בזיליקום טרי, קצוץ דק
לשימון:
תרסיס שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבצק: מעבדים במעבד מזון קמח "כרגיל" ללא גלוטן, מלח וחמאה בפולסים קצרים לקבלת גרגירי בצק. מוסיפים את הביצה ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. אם הבצק מעט מתפורר, מוסיפים בהדרגה עד 2 כפות מים קרים.
2. צרים את הבצק לצורת דיסקה שטוחה, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 45-30 דקות.
3. מכינים את המלית: במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הירקות, המלח והפלפל ומטגנים 7-55 דקות לאידוי הנוזלים. מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 5-6 דקות, להסמכה עדינה. מסירים מהאש.
4. בקערה, טורפים את הביצים. מוסיפים לביצים הטרופות מעט מהמלית החמה ומערבבים היטב. יוצקים את בלילת הביצים חזרה לסיר ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה. אם יש גושים, מסננים במסננת דקה.
5. משמנים בתרסיס שמן את התבנית. מוציאים את הבצק הקר מהמקרר. מניחים על משטח עבודה נקי גליון נייר אפייה ועליו את דסקית הבצק. מניחים מעל עוד גיליון נייר אפייה ומרדדים לעיגול בעובי 1/4 ס"מ וקוטר 28 ס"מ.
6. מרפדים את התבנית בבצק, כולל הדפנות. מסירים בצק מיותר מהדפנות ומקררים במקרר 15 דקות.
7. מנקבים קלות את הבצק במזלג ומניחים נייר אפייה עם משקולות אפייה (כמו גרגירי חומוס) על הבצק. אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות עד להזהבה. מוציאים את התבנית מהתנור (לא מכבים את התנור), ומסירים את נייר האפייה וגרגירי החומוס שמעל.
8. מפזרים על הבצק החצי אפוי מחצית מכמות הגבינה המגוררת. יוצקים מעל את מלית הביצים והירקות ומפזרים את הבזיליקום הקצוץ. מפזרים מעל את הגבינה שנותרה. אופים בתנור החם את הקיש כ-20 דקות או עד שהמלית זהובה ויציבה.
במאפיית "בראל" מבית חברת "אשבל מזון פונקציונלי" בקיבוץ מענית, מפתחים, מייצרים ומשווקים כיום ליין של מוצרי בריאות טעימים ללא גלוטן, עבור חולי הצליאק ולכלל שוחרי הבריאות, שבחרו להימנע ממזון המכיל גלוטן כדרך חיים קולינארית. מוצרי אשבל הינם בעלת תקני איכות בינלאומיים עם תנאי ייצור נקיים מגלוטן, כשרות בד"ץ למהדרין של הרב רובין, וניתן להשיג את התערובות החדשות ברשתות השיווק המובילות ובחנויות טבע.
כתובת אתר בראל: http://www.barellife.co.il/
דף הפייסבוק: בר-אל מוצרים ללא גלוטן















