הנחיות לטעמים ראשונים ומתכונים טעימים באדיבות בלנדר ואקום – הבלנדר היחיד עם סגירת הואקום ששומר על הערכים התזונתיים במלואם.
מזל טוב! הגיע הזמן להכיר לתינוק או התינוקת שלכם טעמים חדשים. לפני כן, נזכיר שמשרד הבריאות הישראלי ממליץ על גיל חצי שנה כגיל המתאים למעבר למוצקים. אבל, ניתן להתחיל להכיר לתינוקות טעמים חדשים כבר בגיל ארבעה חודשים, כל עוד מדובר על דייסות או על מזון מרוסק. בנוסף, בשלבים הראשונים, התינוקות יכירו טעמים חדשים בתור תוספת לתזונה הרגילה שלהם, הנקה או פורמולה ורק בשלב מאוחר יותר ניתן לוותר על ההנקה או הפורמולה לטובת מזון אחר.
מסיבות מובנות, התינוקות בשלב זה יכולים לאכול רק דייסות, מרקים ואוכל מרוסק. המתכונים המצורפים מתאימים לתינוקות וכוללים אוכל מבושל או אוכל טרי. המתכונים כוללים שימוש בבלנדר או מעבד מזון ואנחנו ממליצים על שימוש בבלנדר ואקום, השומר על הערכים התזונתיים של המזון, בניגוד לבלנדרים ומעבדי מזון אחרים, שהפירות והירקות שמעורבלים בהם עוברים תהליך של חמצון, דבר הפוגע בערכים התזונתיים של המזון.
מחית (פירה) דלורית
מחית קלה להכנה ואהובה על רבים. המרקם הנימוח והטעם הופכים אותו להצלחה בקרב רתינוקות! חוץ מזה, לא צריך לרסק את כל הדלורית, תשאירו קצת לעצמכם…
הוראות הכנה:
- חממו את התנור לחום של 220 מעלות.
שטפו את הדלורית ואח"כ חתכו אותה לאורך. בעזרת כף, הוציאו את הזרעים.
- הניחו על תבנית נייר אפייה, והניחו את חצאי הדלורית בתבנית, כשהחלקים החשופים של הדלורית עם הפנים כלפי התבנית. זמן הצלייה צריך להיות כ-40 דקות, הוציאו את הדלורית מהתנור רק לאחר שהיא רכה לחלוטין, ואתה יכולים להעביר דרכה מזלג בקלות. הוציאו אותה מהתנור ותנו לה להתקרר.
- לאחר שהדלורית הגיעה לטמפרטורה פושרת, הוציאו את בשרה עם כף, ושימו אותה בבלנדר. תוכלו לבחור באיזו מידה לרסק אותה. במידה ומדובר בתינוק בגיל 4 – 7 חודשים מומלץ לעשות אותה רכה ואף דלילה. אם התינוק גדול יותר ניתן לערבל אותה פחות, כך שיהיו בה חתיכות קטנות של מוצקים.
הוסיפו מים במידת הצורך.
פודינג בננה-קינואה
זה טעים, בריא ויש גם גרסא טבעונית.
המנה הזו בריאה ויש בה הרבה סידן, חלבון וסיבים. המנה כוללת מוצרי חלב או תחליפי חלב, ולכן רצוי לתת אותה לתינוקות קצת יותר בוגרים, מגיל שנה ומעלה. במידה ואתם רוצים את הגרסא הטבעונית, אפשר להשתמש בחלב שקדים או מוצר טבעוני אחר, רק תזכרו שגם כאן ההנחייה היא לתת את הפודינג לתינוקות מעל גיל שנה.
רכיבים:
1 בננה
חצי כוס קינואה מבושלת
חצי כוס יוגורט מחלב מלא
רבע כפית קינמון (לא חובה)
הוראות הכנה:
ערבבו בין הרכיבים הכוללים את הקינואה המבושלת, היוגורט והבננה. ניתן להוסיף לתערובת גם רבע כפית קינמון. ערבלו עד לקבלת המרקם הרצוי לתינוקכם.
כשהילדים יגדלו קצת יהיה ניתן לשלב בפודינג גם חתיכות קטנות של בננה.
דייסת בננה ואפרסק
זה מרענן, טעים ואפשר גם להגיש את זה קר, כחטיף ביום קיץ חם.
רכיבים
1 בננה בשלה קטנה
חצי בננה בשלה
כפית אחת של חלב אם (או תחליף חלב)
הוראות הכנה
- חתכו את האפרסק לחצי והסירו את החרצן. חממו את האפרסק במיקרוגל למשך דקה אחת.
הוציאו את האפרסק ותנו לו להתקרר מעט, ואחר-כך הסירו את הקליפה שלו.
- ערבלו את האפרסק והבננה בבלנדר. במהלך הערבול שלבו את חלב האם בעזרת מזלג.
הערה: יש כמה גרסאות למאכלים לתינוקות המשלבים בין אפרסק ובננה. באחת מהגרסאות לפני הערבול חותכים את האפרסק ומקפיאים את החתיכות כך שהמאכל לאחר הערבול יצא קר ומרענן. תשקלו את האפשרות הזאת ביום קיץ חם…
בתיאבון!











