-
החומרים:
1 קילו חזה עוף
חבילת אפונה קפואה
חצי ליטר ציר עוף (אפשר גם מים רותחים עם מלח/אבקת מרק – פחות ממליץ)
שני בצלים
חופן פטרוזיליה
1 ביצה
5-6 שיני שום כתושות
שליש כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
תבלינים: פפריקה, מלח פלפל, כורכום, כמון.
[דרוש מעבד מזון]
- ההכנה:
אני מעדיף לקצוץ את הבשר בעצמי סמוך להכנה ולא להשתמש בבשר טחון. את פרפר חזה העוף, חילקתי לנתחים גסים בגודלם, והכנסתי למעבד מזון עם להב סכין.
להוסיף את הפטרוזיליה ובצל אחד מחולק לרבעים. יש להפעיל את המעבד ולקצוץ בהתחלה בפולסים קצרים, ואח"כ במהירות קבועה עד לקבלת מרקם אחיד רצוי.

יש להוציא את הלהב, ואל העוף הקצוץ יש להוסיף את שום הכתוש, הביצה, הפירורים ותבלינים. יש לעבד בידיים עד לקבלת העיסה לקציצות.
להרטיב את הידיים ולהכין כדורים. להניח על צלחת ולשים במקרר עד להכנת הרוטב והאפונה.
לחמם שמן בסיר, ולהוסיף את הבצל השני (קצוץ). לטגן קלות ולהוסיף את האפונה הקפואה. לכסות את הסיר ולבחוש מידי פעם. אחרי חמש דקות להוסיף את ציר העוף. אני לא מכין ציר במיוחד- פשוט שומר בצנצנת במקפיא את שאריות מרק העוף שהכנתי בעבר שלפעמים אין חשק לחסל לשימוש עתידי. לאחר שהרוטב רתח, יש להוסיף את אותם תבלינים ששמנו בתערובת הקציצות, ואז אחת אחת את הקציצות לסיר. לבשל רבע שעה – עשרים דקות (סיר מכוסה).
להגיש חם עם אורז לבן.

בתאבון!
















